Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 22 Septembrie 2020 - 23550 vizitatori azi
Strategia Guvernului: salarii mici, somaj mare, firme falimentate.

Punct ochit, punct lovit! Expresia isi demonstreaza veridicitatea in cazul Guvernului Boc. In ultimii ani de cand a preluat "fraiele" economiei nationale, "specialistii portocalii" au reusit cu succes  sa  isi atinga telul. Acela de a distruge viata romanilor. Odata cu adoptarea noului Cod al Muncii pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, demersul Puterii continua strategia urmarind indeaproape linia trasata  - salarii mici, somaj mare, firme falimentate. Toate aceste aspecte stau la baza unei motiuni de cenzura depusa de USL impotriva noului Cod al Muncii.

"Sa traiti bine - (daca puteti). Asa parca suna reactia zeflemitoare a presedintelui Traian Basescu. Iar slugile sale au facut tot posibilul sa-si indeplineasca sarcinile trasate de "mai marele" tarii. Adica sa se imbogateasca pe umerii celor multi;  milioanelor de romani care se gandesc cu teama la ziua de maine, la ce le vor pune copiilor de mancare la scoala sau la data scadentei pentru achitarea ratelor bancare; a miilor de mici intreprinzatori care au reusit prin forte proprii sa-si puna pe picioare cate o mica afacere, care le asigura lor un profit cat si celor catorva angajati pe care ii aveau. Acum, majoritatea acestora au fost nevoiti sa-si puna "lacatul" pe afaceri, lasand si alti oameni pe drumuri",  sustine deputatul Ciprian Luca.

Intreprinzatorii privati din Romania nu mai au curajul de a se lansa pe piata. De fapt ar trebui sa ai o doza de nebunie ca sa iti permiti sa deschizi o afacere la ora actuala indiferent de domeniu. Asta in conditiile in care numarul firmelor inregistrate in perioada analizata s-a redus cu 3% fata de semestrul doi din 2009, in timp ce numarul radierilor au crescut cu aproape 465%.  Mai mult, cifra de afaceri a IMM-urilor s-a redus in medie cu 7,8%, iar profitul s-a diminuat cu 5,1%. De asemenea, pierderile IMM-urilor au atins un prag semnificativ de 7,71%, iar investitiile au scazut cu 6,45% fata de a doua jumatate a anului 2009.

"Cu actuala Putere, Romania nu se mai poate numi stat democratic. Pentru clasa portocalie, democratia presupune libertatea de a-si face ei jocurile dupa bunul plac. Cand este vorba despre teme cu implicatii majore in viata romanilor, acestia se ascund in spatele dreptului de asumare a raspunderii. Precum au procedat in cazul Legii Educatiei, procedeaza si in cazul Codului Muncii. Doua legi care asigura distrugerea societatii de astazi, transformand angajatul in "sluga", respectiv distrugerea  societatii de maine prin sistemul haotic de invatamant", apreciaza demnitarul aradean.

"Stimati colegi din PDL, stim cu totii ca va doriti sa scapati de Emil Boc de la conducerea acestei tari. Stim ca ati constientizat, chiar daca mai tarziu, faptul ca oricate privilegii, functii sau demnitati v-ar oferi, prezenta lui in fruntea Guvernului nu poate sterge rusinea aruncata asupra partidului dumneavoastra de catre proasta si neperformanta sa guvernare. Aveti acum ocazia sa il inlaturati pe Emil Boc din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise si masinatiuni de partid, ci cu onoare si demnitate, in numele a milioane de cetateni pe care politica sa i-a nedreptatit. Votati asadar, domnilor si doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceti parte, pentru sustinerea acestei motiuni de cenzura!", se mai arata in in textul motiunii ""Codul Boc- salarii micii, somaj mare, firme falimentate" depusa in urma asumarii raspunderii pe Codul Muncii.

 

 

 Cabinet parlamentar Ciprian Luca

10.03.2011

 

 

0 comentarii1771 vizualizări11 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0