Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 14 Mai 2024 - 14587
Partidul extremist si fascist ungar Jobbik nu are ce sa caute in Romania.

Intentia partidului extremist si fascist ungar Jobbik de a-si desfasura o reuniune la Targu-Mures in preajma Zilei Maghiarilor de Pretutindeni este o sfidare la adresa Romaniei si a integritatii teritoriale a statului roman. Fanaticii Jobbik nu vin din alt motiv in Romania, intr-un oras cu un trecut framantat de probleme etnice precum Targu-Mures, decat pentru a agita spiritele si a darama convietuirea normala dintre etnii.

Un partid care are ca scop ruperea unei bucati din teritoriul national nu poate fi admis pe teritoriul Romaniei si nici nu are ce sa caute pe scena politica europeana. Jobbik nu este un partid democratic pentru ca nu are aspiratii democratice, ci este o grupare extremista si rasista care nu are ce sa caute pe teritoriul romanesc.

Daca autoritatile romane permit ca pe teritoriul Romaniei sa aiba loc intruniri publice care contesta Constitutia si incita la dezmembrarea tarii, se fac partase la violentele si tulburarea climatului de buna intelegere din zonele in care traieste minoritatea maghiara.

Solicit public autoritatilor statului roman sa ia masuri pentru a opri provocarile la care se va deda Jobbik pe teritoriul tarii noastre. In caz contrar, ne vom trezi iar cu conflicte etnice pe care Jobbik nu numai ca si le doreste, dar chiar incearca sa le provoace pentru ca acest partid traieste din ura etnica si dezbinare.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar trebui sa isi faca timp nu numai pentru platforme crestin-democrate fara substanta, ci si pentru a fi atent si vigilent la actiunile acestui partid care nu isi ascunde dorinta de a rupe Transilvania de Romania si de a o alipi la Ungaria.

Solicit de asemenea noii conduceri a UDMR sa se dezica public de actiunile extremiste desfasurate de Jobbik pentru a face dovada ca are o atitudine moderata si ca respecta Constitutia statului roman.

 

Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC.

            Biroul de presa

0 comentarii2786 vizualizări12 martie 2011




rss 2.0
rss 2.0