Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Noua Republica: Un pas in spate pentru actuala clasa politica, un minim gest de igiena publica.

Partidul Noua Republica considera ca politicienii care ocupa in prezent scena politica trebuie sa faca un pas in spate pentru ca s-au dovedit incapabili sa inteleaga nevoile reale ale cetatenilor si sa lase locul unor oameni noi, care sa reconecteze viata politica la societate.

 "Lipsa instinctelor morale elementare si dispretul fata de lege si interesul public a actualei clase politice nu mai pot fi ascunse sub pres. Societatea s-a saturat de coruptia si indecenta lor. Un minim gest de igiena publica ar fi ca acesti politicieni sa isi recunoasca esecul intins pe ultimii 25 de ani si sa faca un pas in spate. A venit timpul ca locul lor sa fie luat de oameni competenti si responsabili, cu respect fata de lege si ordine si care sa tina cont de asteptarile si nevoile reale ale societatii", a declarat presedintele partidului Noua Republica, Alin Ioan Bota.

 Noua Republica apreciaza ca actuala clasa politica este profund marcata de prezenta unui sistem de interese si relatii provenite din vechile structuri ale regimului FSN-ist, care s-a perpetuat la putere indiferent de culoarea partidelor care au castigat alegerile.

 Pentru a pune punct acestui tip de practici, partidul Noua Republica propune un set concret  de masuri care pot fi luate imediat pentru insanatosirea vietii politice romanesti. Una dintre ele se refera la limitarea numarului de mandate pentru parlamentari.

 " Avem politicieni care de 25 de ani sunt parlamentari de profesie. Acesti oameni au pierdut orice contact cu realitatea si nu mai au nicio legatura cu oamenii care i-au votat. De aceea, am depus in Parlament o initiativa legislativa prin care propunem limitarea numarului de mandate ale parlamentarilor la numai doua, consecutive sau nu. Este o masura care ii va responsabiliza pe toti cei care au de gand sa candideze, pentru ca vor sti ca nu sunt vesnici in functie si ca au fost alesi pentru a lucra in interesul cetateanului", a completat senatorul Valeriu Todirascu, care a adaugat ca aceasta propunere ar duce inclusiv la o crestere a increderii cetatenilor in Parlament.

 Noua Republica va monitoriza cu atentie modul in care reprezentantii principalelor partide politice parlamentare se vor pozitiona fata de aceasta initiativa ceruta cu insistenta de societate.

 

 

Partidul Noua Republica

11 noiembrie 2015

0 comentarii2905 vizualizări12 noiembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0