Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Kestiuni Rome - O Incursiune in cultura, istoria si traditiile romilor".

Presedintele Partidei Romilor PE, consilierul judetean Emil Neia Lacatus a predat Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" un numar de 80 de reviste dedicate etniei din care face parte: "Kestiuni Rome - O Incursiune in cultura, istoria si traditiile romilor". E vorba de un nou concept editorial si grafic ce apartine Talidei Stanica. De asemenea, pe rafturile Bibliotecii Judetene vor poposi si sase volume ale unei carti scrise de presedintele Partidei Romilor PE, deputatul Nicolae Paun si Constantin Pavel - "Romii".

Mai mult, in urma discutiilor dintre presedintele Lacatus si directorul Bibliotecii Judetene, preotul Ioan Pintea, in programul de activitati bugetate pentru anul viitor al Bibliotecii Judetene va exista si un simpozion dedicat acestei etnii.

" Parintele Pintea mi-a sugerat ca evenimentul dedicat culturii rome se va putea chema << Istorie, Cultura si Traditii rome>> , simpozion in cadrul caruia vom organiza dezbateri pe acest subiect, lansari de carte si proiectii de filme", a spus Emil Neia Lacatus.

Presedintele Lacatus a mai precizat ca a predat revistele si cartile respective in speranta ca foarte multii cititori ai Bibliotecii Judetene vor dori sa afle lucruri interesante despre istoria romilor sau obiceiurile etniei din care face parte.


Biroul de presa.

0 comentarii2996 vizualizări18 noiembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0