Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10886 vizitatori azi
Avem sansa, avem dreptul!

Proiectul de lege privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei suspus dezbaterii Senatului la initiativa a presedintiei OF-P.D.L., doamna deputat Sulfina Barbu, reprezinta si reflecta mentalitatea societatii romanesti cu privire la locul si rolul femeilor in societate si politica.

Este momentul, avem priceperea si determinarea sa ne pronuntam cu privire la cum vedem evolutia societatii noastre, nu putem sta pe margine sa asteptam rezolvarea problemelor de la sine, parerea noastra conteaza! Prezenta femininului in politica garanteaza ca temele fundamentale ale vietii sanatatea familiei, a copiilor, educatia copiilor, bugetul familiei, armonia isi gasesc locul in legile care ne vor guverna.

Ce se intampla acum: la nivel parlamentar, procentul reprezentarii femeilor in mandatul 2008 - 2012 a scazut la 9,76 % fata de 10% in mandatul 2004 - 2008, in timp ce media europeana a parlamentelor nationale este 24%. La nivel guvernamental, procentul reprezentarii femeilor a scazut la 6%  fata  de 19% in anul 2009, in timp ce media europeana a guvernelor nationale este de 25%. La nivelul administratiei locale, reprezentarea femeilor in functia de primar este de 3,5%, in functia de consilier judetean 12,6%, in functia de consilier local 10,8%, in functia de prefect 4,7%.

Organizatia judeteana de femei a PD-L B-N s-a alaturat celorlalte organizatii PD-L din tara in campania de strangere de semnaturi in vederea sustinerii proiectului de lege mai sus amintit, strangand un numar de 540 de scrisori de sustinere .

 

PRESEDINTE,

Organizatia de Femei a P.D.L.  Bistrita-Nasaud

Doris Gabriela MOLDOVAN

 

0 comentarii1603 vizualizări17 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0