Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Privatizarea Complexului Energetic Oltenia, un act de tradare nationala.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este scos la vanzare de Guvernul Ciolos dupa o evaluare in bataie de joc potrivit careia CEO ar valora doar 70 de milioane de euro, adica pretul transferului unui fotbalist. Aceasta evaluare reprezinta o fapta penala si o incercare de escrocherie care pregateste cedarea pe nimic a pilonului sistemului energetic national. Termocentralele Turceni si Rovinari sunt pe locul doi si, respectiv, trei, ca marime in Europa, iar CEO asigura 30 la suta din necesarul energetic al Romaniei, fiind elementul de stabilitate si de siguranta din sistemul energetic romanesc.

Cu toate acestea, Guvernul Ciolos are de gand sa vanda CEO pe o nimica toata, asa cum s-a intamplat cu toata industria romaneasca, sub pretextul venirii unui investitor strategic. Acest lucru va duce nu doar la pagubirea statului roman, ci si la un nou val de disponibilizari. Daca in 1990 in Gorj lucrau 100.000 de mii de romani in minerit, astazi mai lucreaza doar 15.000, dar si acest numar este in scadere. Dupa privatizarea CEO, romanii din Gorj isi vor continua exodul in strainatate pentru ca isi vor pierde si putinele locuri de munca pe care le mai au in prezent.

Lansarea strategiei de "ieftinire" fortata a CEO pentru vanzarea ei la pret de nimic reprezinta o dovada a politicii anti-romanesti practicate de Guvernul Ciolos care asculta astfel de directivele Comisiei Europene si a FMI de a distruge si ultimele ramasite ale independentei economice a Romaniei.

Partidul Romania Unita se opune ferm distrugerii Complexului Energetic Oltenia si este pregatit sa demareze proteste de strada daca Guvernul Ciolos merge mai departe cu acest act de vanzare de tara!

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2912 vizualizări20 ianuarie 2016




rss 2.0
rss 2.0