Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Mai 2024 - 14587
Legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup, initiata de deputatul Liviu Nicolae Dragnea.

In sedinta Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor din data de 09.02.2016 a fost discutata, pe articole si amendament cu amendament, si adoptata in integralitatea ei, Legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup, initiata de domnul deputat Liviu Nicolae Dragnea. Amendamentul initiatorului, aflat la punctul c) al articolului 1, definea grupul social ca fiind "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV /SIDA".

                     Acest amendament, care prevedea eliminarea din varianta initiala a legii a sintagmelor "apartenenta politica" si "avere ", a fost adoptat in integralitate de Comisia Juridica. De asemenea, acest amendament a fost acceptat si de Consiliul Legislativ, in avizul pe care l-a transmis Comisiei Juridice.

                     Dintr-o eroare repetata si inexplicabila a personalului administrativ din cadrul Comisiei Juridice, pe documentele de lucru ale Comisiei si pe site-ul Camerei Deputatilor a aparut o varianta a amendamentului care continea formularea "avere".

                     Aceasta situatie este in totala contradictie cu documentele atasate Proiectului Legislativ, asa cum se desprinde in mod evident din stenograma sedintei si din notele marginale care explica motivarea  amendamentului.

                     In aceste conditii, pentru clarificarea situatiei si stoparea acuzatiilor nefondate aparute in ultimele zile in spatiul public, aceasta eroare materiala va fi indreptata, conform procedurilor parlamentare, in sedinta de plen in care va fi discutata legea pe articole.

                     Concret, conducerea Comisiei Juridice isi va asuma in plenul Camerei Deputatilor aceste erori materiale si va sustine corectarea lor.

                     In acelasi timp, consideram ca se impune de urgenta o ancheta administrativa, pentru a identifica persoanele care se fac responsabile de aceste greseli inadmisibile si pentru a preintampina alte asemenea incidente.

                     Luni, 15 februarie 2016, vom introduce o solicitare ferma in acest sens.

 

 

Deputat Nicolae Ciprian Nica, Vicepresedinte Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

Deputat Daniel Florea, Membru Comisia Juridica a Camerei Deputatilor

0 comentarii2807 vizualizări12 februarie 2016




rss 2.0
rss 2.0