Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10708 vizitatori azi
Modificarea legii alegerilor locale, o noua smecherie a Puterii.

Partidul Ecologist Roman contesta incercarea disperata a Coalitiei de guvernare de a impune alegerea primarilor si presedintiilor de Consiliilor Judetene dintr-un singur tur de scrutin.

In primul rand, nu este normal sa alegi in fruntea Primariei sau a Consiliului Judetean o persoana care obtine, de exemplu, doar douazeci la suta din voturile concetatenilor.

In al doilea rand, este nefiresc sa acceptam modificarea legii electorale doar pentru ca PDL vrea sa ramana la putere mituind UDMR-ul, formatiunea direct avantajata de un singur tur de scrutin la alegerile locale.

Schimbarea legilor dupa bunul plac al partidelor aflate la un moment dat la putere este un obicei care trebuie sa dispara din Romania. Daca vrem rezultate corecte la alegeri, fie ele locale, generale sau prezidentiale, nu trebuie sa modificam legile in vigoare, ci doar sa le aplicam.

Campaniile electorale sa asigure conditii egale pentru toti candidatii, institutiile statului sa nu-si mai permita nicio interventie "oculta" iar la final sa conteze doar cine voteaza, nu cine numara.

 

 

Viorel Pana

Prim-vicepresedinte PER

 

 

0 comentarii1736 vizualizări22 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0