Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 19 Martie 2024 - 14587
Martisorul poate ajunge in scurt timp pe Lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.

In luna martie 2014, Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Macedonia au depus dosarul multinational "Practici culturale asociate zilei de 1 Martie" pentru a fi evaluat de catre expertii UNESCO in vederea posibilei inscrieri in Lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial. In 2015, Comitetul Interguvernamental al Conventiei din 2003 a examinat dosarul si a hotarat retrimiterea lui tarilor parte. Romania, cat si celelalte tari care au depus acest efort, trebuie sa vina in cel mai scurt timp cu o serie de completari la dosarul de candidatura pentru a finaliza procedura de inscriere.

Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO isi exprima disponibilitatea de a oferi expertiza necesara si sprijinul institutional in demersul diplomatic privind efortul transfrontalier de a  introduce  Martisorul in Lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.

Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO va conlucra cu toate institutiile nationale si internationale pentru recunoasterea si pastrarea traditiei de inceput de primavara, transmisa inca din Antichitate, de a confectiona si a purta martisorul impletit din doua fire: unul alb si unul rosu.

 

Secretar comisie,

Senator Dorin Mircea Dobra.

0 comentarii2821 vizualizări01 martie 2016




rss 2.0
rss 2.0