Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Fost primar, actual tradator, viitor necunoscut.

Este rusinos modul in care unele persoane publice, fara coloana vertebrala, inteleg sa faca politica. Cand sti ca tipul acesta de om a condus destinele unui oras ca Bistrita vreme de opt ani, e chiar trist. Din pacate, demnitatea umana si intelepciunea sunt valori pe care le gasim din ce in ce mai rar in societatea noastra. Evident si vizibil este faptul ca unii oameni care ajung la o varsta respectabila (68 de ani in cazul de fata) nu se stiu retrage in culmea gloriei ruinandu-si singuri, prin gesturi marunte, tot ce au construit o viata in materie de caracter si personalitate. Aceasta lipsa de eticheta denota un comportament care nu se bazeaza pe reguli si nici pe valori, cu atat mai putin pe cele liberale, ci doar pe interese personale. 

Pentru mine personal nu a fost o mare surpriza aceasta dezertare, mai ales dupa comportamentul lui Vasile Moldovan din sedinta Consiliului Local din luna decembrie 2015 cand i-a votat "la schimb" amicului Cretu proiectul prin care au crescut taxele si impozitele in municipiul Bistrita. E dezamagitor, spun eu, pentru colegii din partid care l-au sustinut sa ocupe in doua mandate fotoliul de primar si carora le-a condus destinele in calitate de presedinte al organizatiei municipale.

Lipsa luarii unei decizii la momentul respectiv privind aplicarea unei sanctiuni pe linie de partid si neacceptarea propunerii ca astfel de persoane sa nu se mai regaseasca pe listele de candidati ai Partidului National Liberal a condus la rezultatul de astazi. Traiesc cu speranta ca cetatenii acestui oras vor sanctiona in 5 iunie, cu varf si indesat, asemenea gesturi si asemenea comportamente care nu pot constitui exemple de urmat pentru generatiile viitoare. Nici in politica, nici in societate.

Acceptand candidatura din partea ALDE, Vasile Moldovan se situeaza in afara Partidului National Liberal si nu face altceva decat sa-i faca jocul lui Cretu care jubileaza deja. Mai mult, acesta ingroasa randul traseistilor politici si isi asigura un loc respectabil la cosul de gunoi al istoriei politice locale.

Pentru acest fapt, in calitate de membru al BPJ-BN al PNL, voi propune in sedinta din aceasta saptamana, retragerea sprijinului politic si efectuarea demersurilor pentru incetarea mandatului de consilier local al domnului Moldovan Vasile.

 

Ioan Peteleu

Consilier local PNL.

1 comentariu2814 vizualizări23 martie 2016




rss 2.0
rss 2.0