Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10654 vizitatori azi
UNPR doreste dezbateri cu sindicate si patronate, anticipand aparitia unui Cod al Dialogului Social.

Prim-vicepesedintele UNPR Bistrita-Nasaud, Grigore Iuga, saluta decizia Curtii Constitutionale de a declara noul Cod al Muncii ca fiind constitutional. Grigore Iuga a imputernicit biroul de presa sa comunice ca Legea va contribui la o mai buna dinamica a pietei muncii, iar UNPR invita patronatele si sindicatele la dezbateri pentru un Cod al Dialogului Social.


In opinia prim-vicepresedintelui Grigore Iuga, ca urmare a demersurilor UNPR, contractele individuale de munca pe perioada nedeterminata raman regula in domeniul angajarii, iar contractele pe perioada determinata vor constitui o exceptie, chiar daca s-a prelungit, de la 24 de luni la 36 de luni, perioada in interiorul careia acestea pot fi incheiate.


"Totodata, instituirea unui termen de 45 de zile in care salariatii disponibilizati colectiv au prioritate la reangajare, fara perioada de proba, concurs sau examen, are menirea de a evita eventualele abuzuri ale patronilor", arata Grigore Iuga.


"Intrucat adoptarea noului Cod al Muncii anticipeaza aparitia unui Cod al Dialogului Social, UNPR lanseaza organizatiilor sindicale si patronale o invitatie la dezbateri cu privire, mai ales, la oportunitatea reglementarii unor prevederi care sa faciliteze incheierea de contracte colective intre parteneri reprezentativi", a mai transmis Grigore Iuga biroului de presa judetean al UNPR.


Biroul de presa al UNPR BN

0 comentarii1596 vizualizări25 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0