Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
ACCES GRATUIT LA MONITORUL OFICIAL.

Propunerea legislativa care prevede ca cetatenii sa poata accesa gratuit forma actualizata a legilor din Romania, publicate in Monitorul Oficial, in varianta pentru citire on-line, a primit un vot favorabil in Senatul Romaniei. Aceasta initiativa legislativa propune accesul on-line gratuit, nelimitat la legislatia Romaniei publicata in Partea I a Monitorului Oficial.

Propunerea legislativa a fost introdusa pentru a treia oara in dezbaterea Senatului, de aceasta data fiind votata de majoritatea senatorilor. Pozitia Guvernului a fost aceea de respingere a acestei initiative legislative, invocand faptul ca vizualizarea gratuita on-line a legilor de catre cetatenii Romaniei ar afecta bugetul Monitorului Oficial, care nu ar mai incasa abonamentul.

In opinia mea, o asemenea pozitie este total gresita, scopul infiintarii Monitorului Oficial nu a fost nici decum obtinerea de venituri si profit pe seama ingradirii accesului si a cunoasterii legilor de catre cetateni .

Cu concursul  majoritatii senatorilor, aceasta propunere, in sfarsit, a trecut!

 Imi exprim increderea ca in urma dezbaterilor de la Camera Deputatilor, colegii nostri deputati vor avea aceeasi abordare pozitiva si vor acorda votul pentru ca accesul gratuit al  cetatenilor la propriile lor legi sa devina realitate.

 

Senator PNL,

Cristian Florian.

0 comentarii2618 vizualizări12 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0