Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
"Municipiul Bistrita are nevoie de strazi modernizate si de un plan complex si real de estetizare!"

Candidatul PNTCD la Primaria municipiului Bistrita, Petru Sigartau, a finalizat strategia pe care o va aborda in cazul in care, la alegerile locale din iunie 2016, cetatenii ii vor da votul. Potrivit programului, candidatul are in vedere extinderea retelelor de utilitati (apa, canalizare, electricitate) in cartierele apartinatoare: Unirea, Slatinita, Ghinda, Sarata, Viisoara, Sigmir. De asemenea, pentru decongestionarea traficului din zona industriala este nevoie de extinderea si modernizarea drumului spre fabrica Leony, prin realizarea a doua benzi de circulatie.

Candidatul Petru Sigartau considera ca reabilitarea si modernizarea strazilor neasfaltate, ar trebui sa fie efectuata dupa un program clar stabilit, astfel incat numarul strazilor modernizate sa creasca in procent de 25% pe an. Totodata, este nevoie de amenajarea trotuarelor, atat prin proiecte europene, cat si prin sursa financiara proprie.

"Drumul, trotuarul, iluminatul, cladirile de la intrarea si iesirea din oras trebuie sa arate altfel si sa creeze trecatorului o impresie de neuitat, iar acesta sa isi doreasca sa revina in oras. Pentru aceasta am in vedere indepartarea de pe domeniul public a cladirilor fostelor unitati industriale care nu mai pot fi puse in valoare si inlocuirea acestora cu noi blocuri de locuinte si spatii verzi. Prin dezvoltarea relatiilor de colaborare intre reprezentantii administratiei publice locale si organizatiile neguvernamentale, este posibila demararea unui program amplu de plantare de arbori, arbusti, plante ornamentale si reabilitarea spatiilor verzi degradate. Programul meu contine amenajarea a mici parcuri si gradini publice, modernizarea apatilor de joaca pentru copii, amenajarea de parcari care sa rezolve deficitul actual, fara a reduce spatiul verde. Sunt convins ca prin proiecte foarte bine alcatuite, am putea atrage fonduri europene si guvernamentale pentru realizarea acestora.", considera Petru Sigartau.

Clarificarea situatiei privind amenajarea unei centuri ocolitoare a municipiului Bistrita si demararea lucrarilor, este un alt obiectiv important al candidatului PNTCD la Primaria municipiului Bistrita, Petru Sigartau.


Biroul de presa al PNTCD Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2478 vizualizări21 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0