Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 13 Iulie 2020 - 6686 vizitatori azi
ADRIAN NASTASE: "ADORMIREA STATULUI A DUS LA CRESTEREA SARACIEI"

La Congresul ECOSY ce s-a desfasurat la Bucuresti, avand TSD drept co-organizator si beneficiind de sprijinul si colaborarea PSD, a avut loc conferinta organizata de FEPS despre "Valorile noastre in analiza si combaterea saraciei".

Adrian Nastase - presedintele Consiliului National al PSD, Pia Locatelli, presedinta Internationalei Socialiste a Femeilor (SIW) si Petroula Nteledimou, actualul presedinte ECOSY, au dezbatut alaturi de cei peste 200 de tineri socialisti si social democrati ce participa la Congres, cauzele care au generat saracia in tarile europene, masurile gresite luate de anumite tari europene care au adancit efectele negative ale crizei, dar si solutii pentru combaterea saraciei.

Discursul lui Adrian Nastase a debutat cu un mesaj clar despre acest fenomen: "Adormirea statului a dus la cresterea saraciei", precizand ca "viziunea de dreapta (neoconservatoare) care a dominat guvernarile ultimilor decenii nu a condus la diminuarea saraciei, ci la cresterea decalajelor sociale"

"Milioane de oameni traiesc intr-o saracie lucie, in vreme ce bogatia lumii este concentrata in mainile unei minoritati. Ingrijorator este faptul ca actuala criza si efectele sale au fost si sunt gestionate, in principal, de guverne de dreapta. Acest lucru a facut ca cea mai mare parte a costurilor crizei sa fie transferata in contul categoriilor sociale vulnerabile. Europa nu se afla pe maini bune, iar guvernarile conservatoare din Europa trebuie sa plece!", a declarat Adrian Nastase.

Vorbind despre situatia Romaniei, presedintele Consiliului National al PSD, a explicat ca din anul 1999 si pana in prezent, s-a injumatatit numarul angajatilor, din 9 milioane ajungandu-se la putin peste 4 milioane de salariati.

La finalul discursului, Adrian Nastase a prezentat si cateva solutii pentru combaterea saraciei. ""Declaratia de la Atena" propune o serie de actiuni alternative ce au la baza valori precum solidaritate, echitate, egalitate si responsabilitate. Modelul alternativ pe care socialistii europeni il propun poate crea peste cinci milioane noi locuri de munca pana in 2015. Acest lucru va genera o crestere economica sustenabila si va conduce la intarirea coeziunii sociale. Aceasta este singura strategie prin care se poate aborda criza datoriilor si care poate asigura viabilitatea pe termen lung a finantelor publice", a conchis Adrian Nastase.

Presedinta Internationalei Socialiste a Femeilor (SIW), Pia Locatelli a abordat de asemenea problema saraciei "A te lupta cu saracia inseamna printre altele a manifesta solidaritate, a promova oameni si a te lupta pentru egalitatea de sanse. Saracia afecteaza mai mult tinerii si femeile, acestea din urma fiind mai sarace decat media. In perioada de criza care a afectat intreaga Europa, primele care au suferit au fost serviciile, iar cum in cadrul acestora femeile ocupa cele mai multe locuri de munca, impactul s-a resimtit cu atat mai mult asupra lor ", a subliniat Pia Locatelli.

Presedinta Internationalei Socialiste a Femeilor a reamintit faptul ca orice tip de discriminare din campul muncii trebuie inlaturata si ca trebuie sa existe un proiect pentru viitorul tinerilor.

 

 

 

 

Biroul de Presa al TSD

 


 

 

0 comentarii1827 vizualizări05 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0