Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 23 Septembrie 2019 - 8096 vizitatori azi
Desfiintarea spitalelor - un drept constitutional incalcat.
 • Nimeni nu mai tine cont de mult laudata descentralizare si de dreptul constitutional de a fi tratati in aceasta tara.
 • Lista celor 67 de spitale, potrivit Hotararii de Guvern 345/2011, care nu mai pot incheia contracte cu casele de asigurari de sanatate si care practic vor fi inchise, a aparut in Monitorul Oficial. Acestea au fost publicate de catre Ministerul Sanatatii.
 • Numarul spitalelor din Romania care nu o sa mai primeasca finantare va fi intre unu si patru pe fiecare judet.
 • Asa-zisul ministrul Sanatatii, Cseke Attila, propune ca spitalele care vor fi desfiintate sa nu mai primeasca finantare. Tot el a declarat ca personalul din aceste spitale nu va fi disponibilizat ci repartizat catre alte institutii.
 • Este necesara redimensionarea si reorganizarea sistemului sanitar cu paturi, dar pe baza unor principii si criterii clare si dublate de o intarire reala a celorlaltor segmente ale sistemului sanitar. Sa fie capabile sa preia necesarul de servicii medicale, medicina primara si respectiv sistemul ambulatoriilor de specialitate.
 • Actualele masuri de desfiintare a spitalelor incalca atat drepturile pacientilor cat si principiile descentralizarii.
 • Taxele pe care le platesc romanii pentru asigurarile sociale de sanatate sunt mult prea mari pentru conditiile oferite si ignorarea repetata a dorintelor asiguratilor si va initia un proiect legislativ prin care fiecare roman sa aiba dreptul la tratament in baza unei asigurari de sanatate private individuale.
 • Se spune ca resursele sunt limitate. Se poate, dar odata cu desfiintarea  de spitale nu a fost vazuta nicio masura in ceea ce priveste reducerea vastului  aparat al ministerului sau al directiilor de sanatate  publica sau al consiliilor de administratie.
 • Desfiintarea spitalelor si reducerea numarului de paturi inseamna intoducerea de criterii discriminatorii si  noi plati suplimentare din buzunarul pacientilor catre privati. "Concurenta la contractare" este  de fapt o invitatie a proprietarilor de spitale private la masa de negociere anuala aflata in pozitie de drepti la ordin de ministru.
 • Actualele masuri privind desfiintarea spitalelor incalca dreptul constitutional al romanilor la ingrijiri medicale in unitati sanitare de stat.
 • Aceste masuri care nu au fundamentare medicala si economica vor duce doar la restrictionarea accesului la sanatate, la accelerarea exodului personalului medical prin pierderea locurilor de munca si la deturnarea bugetului redus al sanatatii in buzunarele proprietarilor de spitale private.
 • Domnul ministru se face ca nu intelege revoltele din spitale. In rangul sau de mare administrator al sistemului stie ca in urma comasarii si transformarii spitalelor se va reduce indubitabil si numarul de paturi de spital asa cum au cerut de altfel contopistii Bancii Mondiale.
 • Cerem ca masurile de desfiintare a spitalelor sa fie stopate pana vom avea raspunsuri la toate intrebarile privind sanatatea noastra.
 • Ne putem intreba daca desfiintarea spitalelor nu are drept scop deturnarea fondurilor din sanatate in buzunarele proprietarilor de spitale prinvate lasand fara asistenta medicala mii de copii si varstnici ce nu vor putea niciodata achita costurile enorme ale zilei de spitalizare?

    

Biroul de presa P.C .

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1561 vizualizări07 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0