Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 03 August 2020 - 13226 vizitatori azi
In Harghita si Covasna nu s-a inchis niciun spital.

Joi, 7 aprilie 2011, incepand cu orele 12.00, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa, sustinuta de presedintele PER, Danut Pop si de prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana. Temele abordate au fost:

 

          1. Pozitia Partidului Ecologist Roman fata de actuala situatie din educatie si sanatate;

          2. Pozitia Partidului Ecologist Roman fata de declaratiile ministrului Valeriu Tabara referitor la agricultura si plante modificate genetic.

 

In deschiderea conferintei, presedintele PER, Danut Pop a declarat ca, din pacate, astazi a fost inregistrata prima victima a procesului iresponsabil de inchidere a spitalelor. In acelasi timp, Danut Pop si-a manifestat nedumerirea cu privire la faptul ca in judetele Harghita si Covasna nu s-a inchis niciun spital, in timp ce in alte judete au fost inchise chiar si patru spitale.

De asemenea, presedintele PER s-a referit la nerespectarea deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform careia profesorii si-au castigat drepturile taiate abuziv de Guvern. "Guvernul incalca legea si in acest context nu mai are dreptul sa ceara nimanui sa respecte legea", a declarat Danut Pop. "Guvernul instiga la nerespectarea legii si sper sa fie judecat pentru subminarea economiei nationale si condamnat pentru nerespectarea legilor acestei tari", a mai precizat presedintele PER.

In continuarea conferintei de presa, prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana, a declarat ca "PER se pronunta cu fermitate impotriva cultivarii organismelor modificate genetic". PER considera ca, in conditiile in care Romania se poate afirma ca o tara cu agricultura ecologica, verde, si se poate transforma intr-un adevarat "rezervor de hrana sanatoasa pentru UE", promovarea cultivarii plantelor modificate genetic reprezinta un atentat la siguranta nationala.

Agricultura subfinantata a Romaniei are nevoie de fonduri din partea statului pentru a redeveni competitiva la nivel european. De aceea, PER solicita o atitudine responsabila din partea autoritatilor si luarea tuturor masurilor care se impun pentru uniformizarea subventiilor cu cele de la nivelul UE. De exemplu, in timp ce in Romania, in 2010, subventia la ha a fost de 51 de euro, media UE a fost de 219 euro/ha.  

 

In partea a doua a conferintei, in partea dedicata Clubului Ecologist Roman, domnul profesor Aureliu Leca a prezentat o prelegere cu tema "Cogenerarea si incalzirea centralizata- deficiente si solutii". Domnul profesor Leca a precizat ca este un domeniu de o importanta deosebita din punct de vedere social si economic, care afecteaza o treime din populatia Romaniei, in principal cetatenii care locuiesc in orasele in care exista peste 80.000 de blocuri multietajate, incalzite prin co-generare/termoficare. "Acest sistem este, in momentul de fata, in colaps. Datorita neglijarii lui si prin anularea subventiilor conform reglementarilor UE, locatarii (circa 7 milioane) sunt pusi in imposibilitatea acoperirii facturilor", a declarat Aureliu Leca. "Aceste 80.000 de blocuri trebuiau reabilitate termic, conform acelorasi solicitari ale UE, dar in mod efectiv sunt reabilitate mai putin de 1% dintre acestea. Aceasta reabilitare poate scadea factura la jumatate", a precizat Aureliu Leca.

"Daca cineva ar fi dorit sa compromita acest sector nu ar fi reusit sa o faca mai bine decat am reusit noi" a mai declarat domnul profesor Leca.

 

Tot in cadrul intalnirii Clubului Ecologist Roman, doamna psiholog Sanda Gligu a prezentat proiectul "Copii sanatosi, parinti bucurosi", o campanie de prediagnosticare a tulburarilor de dezvoltare ale copilariei, respectiv autism si ADHD.

Aceasta campanie se desfasoara la nivelul gradinitelor din Bucuresti. PER sustine aceasta campanie si pune la dispozitie Tribuna Bucurestiului pentru dezbaterile care vor avea loc in cadrul acestui proiect.

 

 

 

 

 

Biroul de Presa PER.

1 comentariu2044 vizualizări07 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0