Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Toamna a adus zestre noua in parcul din Sirioara.

Sub sloganul niciodata nu e prea mult, impus de propria constiinta, 3 zile la rand am primenit parcul din Sirioara cu noi specii valoroase de arbori. In prima zi, alaturi de medicul veterinar Dan Ignatescu, specialist in cabaline, dar si un mare iubitor al arborilor, ne-am apucat de treaba. Ziua a 2-a si a 3-a, singur si in deplina liniste si armonie cu natura, inima mi s-a umplut de bucurie si satisfactie dupa ce am plantat in sol 30 de pini din specia Pinus Nigra. Exemplare mari si foarte frumoase adauga valoare acestui loc foarte frumos de care satul va beneficia peste putini ani. Alaturi de cei 30 de pini s-au mai plantat 15 bucati de molizi Picea Pungens Argintea, 5 bucati Abies Alba si 1 Paulownia. Am continuat operatiunea si in zona privata, considerat tot parc, organizat si plantat inca de acum 17 ani. Si aici am gasit loc pentru 12 molizi si 10 pini.

Acum astept sa creasca mari, sub stricta supraveghere si rog locuitorii din Sirioara sa ii ingrijeasca si sa se bucure de frumusetea deosebita a pinilor negri, specie din varianta austriaca si care sunt de fapt arbori ornamentali.

Saptamana viitoare, cu ajutorul si bunavointa prietenilor de la ITRSV si Ocolul Silvic Bistrita, asteptam si foioasele din specia paltin si tei.

In final imi doresc mult ca acest parc sa devina unul cu valoare dendrologica.


 

Marius Balan - Presedinte Partidul Verde Bistrita

0 comentarii2744 vizualizări06 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0