Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Septembrie 2020 - 25798 vizitatori azi
"Doar intr-un stat mafiot, Procurorul general poate deveni o palnie prin care se scurg informatii neoficiale."

Senatorul Dan Voiculescu ii solicita presedintelui Traian Basescu, prin intermediul unei scrisori deschise postate pe blogul personal, sa o revoce pe doamna Laura Codruta Kovesi din functia de Procuror general. Redam integral textul acestui mesaj.

            "Domnule Presedinte,

            In 6 aprilie 2011 a devenit publica informatia referitoare la demersul abuziv al Procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a trimis presei, pe canale neoficiale, informatii dintr-un dosar de cercetare penala. Concret, doamna Kovesi si-a procurat informatii aflate  intr-un dosar penal pe care nu il avea sub directa cercetare, le-a atasat si le-a trimis, de pe propria adresa de e-mail, unui ziarist. Prin acest demers, Procurorul General a incalcat flagrant impartialitatea si obiectivitatea activitatii de cercetare penala.

            Am asteptat, timp de 5 zile, sa adoptati o pozitie oficiala in acest caz, care compromite grav credibilitatea Ministerului Public. Va reamintesc ca, in conformitate cu articolul 54. alin.4 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aveti prerogativa legala de a revoca Procurorul general.

            Domnule Presedinte,

            Cunoscandu-va deprinderile, se poate presupune ca nu sunteti tocmai strain de demersul doamnei Kovesi. Analizand profilul dumneavoastra si al echipei de propaganda care va serveste, pot estima ca veti incerca sa deturnati si acest caz catre lupta cu mogulii si securitatea.

            De altfel, propaganda este singurul capitol la care acest regim este, cu adevarat, competitiv. Insa, pe masura ce radeti sau plangeti in direct si in reluare, pe masura ce impartiti romanii in buni si rai, slabi si grasi, bugetari si nebugetari, prieteni si dusmani, ati demolat institutiile fundamentale ale statutului roman.

            Ati sabotat democratia, rasturnand prin santaj rezultatul alegerilor. Ati falimentat economia nationala, impunand, in posturi cheie, marionete analfabete economic. Ati compromis justitia si, in special, Minsterul Public.

            Doar intr-un stat mafiot, Procurorul general poate deveni un canal, o palnie prin care se scurg informatii neoficiale. Doar sub un presedinte anticonstitutional un astfel de Procuror general ar fi mentinut in functie, chiar si dupa ce faptele sale au fost demonstrate public.

            Domnule Presedinte,

            Inteleg ca personaje fara vointa proprie, ca Boc sau Kovesi, va sunt indispensabile pentru a va mentine controlul discretionar asupra institutiilor statului. Insa, pana la urma, macar pe doamna Kovesi tot va trebui sa o revocati. Sa va explic de ce:

  1. Art. 132 alin.(1) din Constitutia Romaniei: 


            "Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei."

            Un Procuror general care trimite personal, anumitor ziaristi, informatii confidentiale din dosare penale, poate fi considerat un procuror general ultra-sociabil, extrem de prietenos cu presa sau obedient fata de presedinte, dar sigur nu respecta nici principiul legalitatii, nici pe cel al impartialitatii, asa cum ii impune Constitutia.

  1. Art. 80 alin.(2) din Constitutia Romaniei:

 

            "Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice."

            Adica, domnule presedinte, trebuie sa vegheati inclusiv la respectarea art. 132 alin.(1) din Constitutie. Mai concret, trebuie sa va asigurati ca procurorii, si, in primul rand, doamna Kovesi, pe care chiar dumneavoastra ati numit-o in fruntea Parchetului General, isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii si al impartialitatii. Iar, daca nu o fac, sa va exercitati atributiile legale si sa ii sanctionati.

            Asadar, vreti, nu vreti, Constitutia va obliga sa aplicati art.54 alin.4 din Legea nr.303/2004 si sa o revocati din functie pe doamna Procuror general care, atunci cand trimite personal si pe ascuns informatii din dosare penale, poate fi suspectata de orice, dar numai de impartialitate nu.

            Si, daca, in calitatea dumneavoastra de "presedinte jucator", "reper moral al natiunii" si "campion al luptei impotriva coruptiei", nu vreti sa respectati Constitutia, ati putea determina Parlamentul sa invoce, din nou, art.95 din Constitutie - suspendarea din functie.

            Dar, estimez ca, intre doua rele, veti alege cum e mai bine pentru dumneavoastra si, evident, pentru tara."                                                                            

 

Biroul de presa

0 comentarii2016 vizualizări11 aprilie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0