Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 04 Iulie 2020 - 8972 vizitatori azi
Mai avem nevoie de Tineret si Sport ?

Tineretul National Liberal Bistrita-Nasaud isi exprima nemultumirea in ceea ce priveste desemnarea pentru functia de ministru al tineretului si sportului a domnului Marius Dunca. Intr-un moment de cumpana in care se afla cele doua domenii atat de importante pentru societatea romaneasca, coalitia care se afla vremelnic la guvernare a ales sa trimita in fruntea  ministerului de resort o persoana care nu are nici o legatura cu domeniul tineretului si sportului, mai grav, aceasta persoana fiind demisa de la conducerea institutiei (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) pe care o coordona in urma tragediei de la Clubul Colectiv din toamna anului 2015.  

  Dupa rezultatele sub asteptari obtinute de catre sportivii tarii noastre la Jocurile Olimpice de la Rio desfasurate vara trecuta, pregatirea unui nou ciclu olimpic reprezinta o prioritate pentru cei care conduc friiele sportului. Implicarea in tot mai mare masura a politicului in sport, ne-a dovedit, mai ales in ultimii ani, ca afecteaza obtinerea de performante, un exemplu fiind recentele alegeri de la sefia COSR cand sistemul politic a incercat sa isi impuna omul, lucru nereusit de altfel. Acest lucru trebuie sa dispara pe viitor, iar guvernul, prin ministerul tineretului si sportului, trebuie sa adopte urgent reforme, masuri si programe care sa duca la revigorarea sportului in Romania pentru urmatoarele cicluri olimpice.   

        In ceea ce-i priveste pe tineri, acestia trebuie sa beneficieze in primul rand de masuri de imbunatatire pentru plasarea pe piata muncii, Pentru ca acest lucru sa dea rezultate, bugetul alocat tineretului trebuie sa devina o prioritate pentru integrarea tinerilor pe piata muncii, pentru a evita cresterea pe viitor a costurilor si a diminua cat se poate plecarea tinerilor in strainatate dupa finalizarea studiilor si nu numai.

          Cu speranta ca toate aceste lucruri se vor implementa, speram ca in structurile ministerului vor fi cooptati oameni competenti si specialisti care sa duca la indeplinire reformele necesare pentru revigorarea domeniului tineretului si sportului.

 

Cosmin A. Moldovan

Presedinte executiv

TNL  BISTRITA-NASAUD

 

 

0 comentarii4403 vizualizări05 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0