Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 08 Iulie 2020 - 8048 vizitatori azi
"Denunt tratamentele discriminatorii la care ar putea fi supusa - asa cum a fost pana acum - tara noastra in concertul european".

In aceasta saptamana au avut loc alegerile pentru noua conducere a Parlamentului European - presedinte, vicepresedinti si chestori - pentru urmatorii doi ani si jumatate din mandatul 2014-2019.
La capatul a patru tururi de scrutin, desfasurate marti, 17 ianuarie, a fost ales noul presedinte in persoana italianului Antonio Tajani, candidatul grupului PPE, care l-a devansat substantial, in ultimul tur, pe Gianni Pitella, candidatul grupului S&D.
Europarlamentarul Laurentiu Rebega a candidat pentru aceasta functie din partea grupului Europa Natiunilor si Libertatilor, obtinand 44 de voturi din partea deputatilor grupului si a altor deputati straini.
Laurentiu Rebega a declarat:
"Am candidat, in primul rand, pentru a ne face auzite opiniile si proiectele politice. Sunt foarte multumit ca am reusit acest lucru, in pofida marginalizarii grupului nostru. Pentru prima oara dupa multi ani, nu au mai existat intelegeri prealabile intre marile partide si s-a produs o bresa democratica in organizarea alegerilor. Vom continua sa luptam, democratic, pentru ideile si proiectele noastre! Am tinut sa participam la toate cele trei prime tururi de scrutin ca sa subliniem opozitia grupului nostru fata de candidatii mainstream si sa aratam ca nu suntem implicati in aranjamente de culise. Voi continua sa sustin interesele Romaniei si sa denunt tratamentele discriminatorii la care ar putea fi supusa - asa cum a fost pana acum - tara noastra in concertul european."
Cu acest prilej, Laurentiu Rebega a salutat alegerea unui roman, Ioan Mircea Pascu, intr-o functie de vicepresedinte al Parlamentului si i-a urat succes in promovarea intereselor tarii noastre in acest for european.


Biroul de presa
Cabinet Europarlamentar Laurentiu Rebega

0 comentarii3129 vizualizări19 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0