Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
PARLAMENTUL RENASTERII NATIONALE.

Se implinesc astazi 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane, moment istoric esential pentru Marea Unire ce avea sa aiba loc la 1 decembrie 1918. Ziua de 24 ianuarie 1859 se inscrie in istoria tarii noastre ca fiind "Ziua renasterii nationale", ziua in care interesele politicienilor au cedat vointei poporului.

In raport de interesele lor de clasa, grupurile sociale de atunci au inteles in mod diferit continutul si caracterul Unirii. Asa este si astazi.

Toti politicienii vorbesc despre democratie, despre statul unitar, despre statul de drept, dar putini sunt cei care cred cu adevarat in aceste idealuri si sunt gata de sacrificiu pentru infaptuirea lor.

Generatia care a infaptuit Unirea a avut in frunte patrioti inflacarati, oameni de mare caracter, iubitori de tara si de oameni.

Progresul intelectual si spiritual nu este posibil daca nu facem distinctia intre un ideal, care poate fi sublim, si faptele celor care se declara adepti ai acestuia.

Parlamentul Romaniei a fost numit in multe randuri "Parlamentul rusinii nationale". De curand am fost ales deputat in Parlamentul Romaniei si imi doresc mult ca Parlamentul tarii noastre sa fie un Parlament al "Renasterii nationale", un Parlament al "Demnitatii nationale". Si cred ca sunt multi alti membri ai Parlamentului Romaniei, oameni de buna credinta, care au aceeasi dorinta.

Vrem vindecarea tarii noastre de unele boli pentru ca ea sa se poata restabili.

Sa ne pastram traditiile, dragostea de tara, constientizarea istoriei, si credinta in Dumnezeu. Este momentul sa privim in mod responsabil ceea ce se intampla in tara si in lume.

Este momentul sa renuntam la interesele noastre meschine si egoiste, si sa fim preocupati de interesele majore ale tarii.

Poporul Roman are astazi, mai mult ca oricand, nevoie de politicieni care nu traiesc sau nu mor pentru ei insisi.

Lucrurile durabile se realizeaza cu mari sacrificii. Datoram aceasta

inaintasilor nostri si copiilor nostri.

"Hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana...", pentru un Parlament al Renasterii nationale, pentru un Parlament al Demnitatii nationale.

 Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

 

 

Deputat Robert Ionatan Sighiartau

Presedinte PNL Bistrita-Nasaud    

     24 ianuarie 2017

 

1 comentariu2926 vizualizări24 ianuarie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Balan Marius
24 Ianuarie 2017 - 20:52

COPILE ; vezi ce faci ,ca de se duce pe copca PNL-ul e BAI ! MARE BAI !Si daca mai faci si cate o lege buna de MEDIU atunci o sa fie bine pt. toti. ROMANIA inainte de toate, nu LICHELELE !

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0