Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Iulie 2020 - 8356 vizitatori azi
Sfidarea suprema.

Guvernul a aprobat ordonantele de urgenta ce privesc gratierea si modificarea Codului Penal.  Probabil e cel mai rusinos act emis de un Guvern dupa 1989. In miez de noapte, Guvernul a legiferat impotriva propriului popor si a aprobat ordonanta care ii scapa pe cei cu probleme penale din sistemul politic. O serie de fosti si actuali demnitari vor scapa de justitie in urma acestei hotarari ale Guvernului.

Guvernul PSD-ALDE rastoarna statul de drept, sfidand milioanele de romani care isi doresc o tara sigura, democratica, cu reguli precise pentru toti. Nimeni nu este mai presus de lege. E principiul in care credem cu totii.

Anii de munca pentru construirea unui stat de drept, au fost anulati intr-o singura seara.

Obtinerea unui numar de voturi iti da dreptul sa guvernezi, dar nu-ti da voie sa faci orice. Cine si-ar fi imaginat ca se pot da legi prin care un demnitar nu raspunde pentru o fapta care produce pagube de pana in 200.000 de lei. Cine este dispus sa voteze asa ceva?

Cum sa ne aducem fratii si prietenii din afara granitelor, care si-au cautat o viata mai buna cand un guvern arunca in derizoriu fundamentele statului de drept si pilonii democratiei? Romanii buni, indiferent unde se afla, stiu ca toti suntem egali in fata legii. Acest principiu de baza este incalcat de catre actuala putere.

Suntem datori sa raspundem hotarat acestor faradelegi.

Romania se afla la o cumpana. Trebuie sa facem tot ce depinde de noi pentru ca generatiile viitoare, copiii nostrii sa creasca si sa traiasca intr-o tara libera, democratica si sigura.

Astazi Guvernul si-a epuizat orice forma de incredere. Nu numai in fata celor care sunt in strada, ci in fata milioanelor de romani. Demisia e singura decizie a actualului Guvern pentru a se restabili dreptatea si statul de drept.

 

Robert Sighiartau  

Presedinte PNL BN

Deputat in Parlamentul Romaniei.

 

 

0 comentarii2996 vizualizări01 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0