Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Mai 2020 - 22368 vizitatori azi
Amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat.

Parlamentarii PMP au depus aseara un numar de 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Cele mai multe amendamente privesc programele nationale finantate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupati de dezvoltarea infrastructurii de transport si a utilitatilor publice in judetele pe care le reprezinta. De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitari care se refera la Diaspora: alocarea de bani pentru detasarea de profesori de limba romana, geografie si istorie in scolile in care invata copii romani, editarea si distributia de manuale in limba romana catre scolile romanesti din Europa, infiintarea de centre comunitare in marile comunitati romanesti, infiintarea in cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum si alocarea de bani pentru repatrierea cetatenilor romani fara venituri, decedati in afara granitelor tarii. In ceea ce priveste invatamantul, deputatii si senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru constructia/modernizarea de scoli si gradinite, achizitionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea scolilor cu mobilier si logistica moderna. Parlamentarii PMP au solicitat si alocarea de sume pentru constructia/modernizarea unor spitale si dispensare, dotarea unitatilor medicale cu aparatura moderna, dar si constructia de locuinte pentru medici.

Deputatul PMP Ionut Simionca a depus un numar de 72 de amendamente,  transmise de un numar de 14 primarii din judet, care la aceasta ora se afla in dezbaterea Comisiei pentru Buget.

 Deputatii si senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente in folosul tuturor cetatenilor.

 

   DEPUTAT

  IONUT SIMIONCA.


.

 

Nu voi gira niciodata coruptia si hotia ! 

In aceasta saptamana, intentiile guvernului Grindeanu si ale celor din PSD privind gratierea, amnistia si modificarea codului penal au scos toata tara in strada! Ca cetatean roman deranjat de aceste intentii am iesit si eu in strada alaturi de ceilalti cetateni, sa protestam pasnic fata de felul in care guvernul PSD - Grindeanu a adoptat aceste initiative, noaptea, tarziu, in mare graba. Este evident ca PSD are intentii ascunse in ceea ce priveste protectia penalilor si pe buna dreptate cetatenii au iesit in strada! E dreptul lor democratic sa protesteze impotriva neregulilor. Ca cetatean cinstit e frustrant si inspaimantator sa vezi cum un guvern iresponsabil arunca tara noastra in aer, cum cei care au abuzat si au furat Romania vor fi liberi sa o faca din nou fara a fi recuperat niciun prejudiciu. In mintea bolnava a celor care au gandit aceste initiative, daca furi mai putin de 200.000 lei este OK! Cum sa fii atat de ipocrit? Un om care munceste cinstit, pe salariul minim pe economie, are nevoie de 138 de luni ca sa castige acesti bani, adica 11 ani si jumatate de munca! Iar un politician sau un functionar care-i fura nu pateste nimic! De ce se legalizeaza hotia? Cui foloseste asta? Intentia clara a celor din PSD de a stopa lupta anticoruptie arunca Romania cu cel putin 10 ani in urma! Nu pot sa girez o astfel de situatie, nu pot sa raman nepasator la intentia guvernului PSD-Grindeanu de a legaliza coruptia si hotia. Am semnat motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu pentru a respinge o guvernare iresponsabila care in momentul de fata jigneste, ignora si sfideaza cetatenii de buna credinta. Ma voi lupta pana la capat prin toate mijloacele democratice de care dispun in calitate de deputat si cetatean al Romaniei pentru a impiedica astfel de actiuni iresponsabile.

 

 Deputat PMP

Ionut Simionca.

 

 

0 comentarii3227 vizualizări03 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0