Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 05 August 2020 - 18826 vizitatori azi
9 mai, zi plina de semnificatii istorice.

Ziua de astazi este una din cele mai importante zile din istoria tarii si a Europei. Sarbatorim Ziua Independentei de Stat, Ziua Europei si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pe 9 mai 1977, in sesiunea extraordinara a Adunarii Deputatilor, a fost proclamata Independenta de Stat a Romaniei. In fata Adunarii, ministrul afacerilor straine, Mihail Kogalniceanu a declarat: "Suntem independenti; suntem natiune de sine statatoare (...) Asadar domnilor deputati, nu am cea mai mica indoiala si frica de a declara in fata Reprezentantei Nationale ca noi suntem o natiune libera si independenta". Astazi se implinesc 140 de ani de la acel moment si gandul nostru merge spre acei oameni curajosi, oameni de stat ai tarii, care au decis ca romanii trebuie sa fie liberi, independenta urmand a fi consfintita si aparata pe campul de lupta.

Tot pe 9 mai, lideri politici cu viziune, au propus tarilor europene un proiect durabil, care a adus prosperitate si libertate cetatenilor care au facut parte din constructia ce astazi poarta denumirea de Uniune Europeana. Suntem parte a acestui proiect, beneficiari  si totodata continuatori ai procesului de integrare. Si de noi depinde daca vom avea o Europa puternica. Romania a demonstrat ca  valorile de baza pe care s-a construit Europa de astazi le respecta, fiind un partener pentru promovarea statului de drept si a economiei de piata. Procesul nu este incheiat, fiind important ca actiunile noastre  sa consolideze parteneriatul prin  intrarea in Spatiul Schengen si sa putem pastra ceea ce am castigat.

 

Deputat

Robert Sighiartau.

 

0 comentarii3892 vizualizări09 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0