Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 06 Iulie 2020 - 13440 vizitatori azi
Institutiile financiare internationale revizuiesc in crestere estimarile privind economia Romaniei.

PSD saluta decizia Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare de a revizui in sens pozitiv estimarea privind cresterea economica a Romaniei pentru anul 2017, de la 3,7% in noiembrie,  la 4% in prezent, ca urmare a masurilor din programul PSD de guvernare. Totodata, PSD apreciaza ca organismele financiare internationale vor mai opera astfel de revizuiri pozitive pe masura ce vor fi implementate masurile din programul de guvernare. 

 "La ora actuala, in viziunea BERD, in 2017, Romania va avea cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, ca urmare a masurilor din programul de guvernare al PSD, precum relaxarea fiscala sau majorarea salariilor. Aceste masuri au fost apreciate si de expertii Comisiei Europene. Am convingerea ca aceste institutii precum BERD, FMI, Comisia Europeana, vor continua sa isi imbunatateasca previziunile despre Romania, dupa ce vor deveni operabile si alte masuri precum Start-up Nation, Legea Preventiei sau Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, care vor avea o influenta pozitiva asupra economiei", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Adrian-Marius Dobre. 

 BERD a publicat recent o noua estimare privind evolutiile economice din Romania prin care a apreciat masurile avute in vedere de "formatiunea politica aflata la guvernare". De asemenea, BERD estimeaza ca investitiile vor creste in Romania ca urmare a anularii taxei pe constructii speciale si a costului de finantare care a ajuns la cel mai scazut nivel, Romania devenind astfel un mediu atractiv pentru dezvoltarea afacerilor. 

 "Dupa un avans de 3,9% in 2015, economia Romaniei a crescut cu 4,8% in 2016, sprijinita de cererea interna solida. Principalul motor de crestere a economiei in aceasta perioada a fost consumul privat, pe fondul unui venit disponibil mai ridicat (sprijinit de reducerea TVA si de majorarea salariilor), imbunatatirii pietei fortei de munca si al inflatiei scazute. Consumul va continua sa stimuleze cresterea in 2017 si in 2018, sprijinit de o noua crestere a salariului minim si a salariilor din sectorul public, care fac parte din promisiunile electorale ale formatiunii politice aflata la guvernare — PSD", considera BERD.

Recent, si Fondul Monetar International a revizuit in crestere, de la 3,8% la 4,2%, estimarile privind evolutia economiei pentru anul 2017.

 

 

0 comentarii4172 vizualizări13 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0