Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 04 Iulie 2020 - 11368 vizitatori azi
1 Iunie - Ziua Internationala a Copilului.

1 iunie - Ziua Internationala a Copilului, este ziua in care revenim cu totii la momentele tandre si placute ale copilariei inocente, alaturi de generatia in crestere, fiind in acelasi timp un prilej de a sarbatori cea mai frumoasa perioada din viata fiecarui om, copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia si iubi copiii si de a promova bunastarea copiilor din toata lumea. Este ziua in care incercam inca o data sa constientizam, ca interesul pentru copil trebuie sa fie  unul prioritar si ca, toti copiii au nevoie de sprijinul si atentia noastra zi de zi.                                

              Societatea noastra are nevoie de copii educati si sanatosi, copii, de care sa fim mindri, iar autoritatile noastre trebuie sa asigure ocrotirea drepturilor copilului, devenind responsabile pentru elaborarea si adoptarea de politici nationale clare pentru  protectia copilului, precum si folosirea unor  mecanisme eficiente, iar in toate actiunile sale, sa tina cont de interesul prioritar al copilului.                

             Tineretul National Liberal Bistrita-Nasaud considera ca, numai prin actiuni comune, prin implicarea responsabila si cu profesionalism a tuturor factorilor de decizie si a reprezentantilor societatii civile poate fi asigurata bunastarea si respectarea drepturilor copilului, aratand, in acelasi timp, importanta asigurarii si garantarii dreptului la educatie, astfel incat fiecare copil, indiferent de conditia sociala sau apartenenta etnica, sa aiba acces liber la educatie.                                                                 

 Astazi, cand  cu totii alergam si muncim zi-lumina, cand suntem prea ocupati si sa mai respiram, ar trebui sa acordam mai mult timp copiilor din jurul nostru, nevoilor lor, sa venim in intampinarea dorintei lor de a lua parte la activitati comune.    

            Copiii reprezinta o categorie vulnerabila a oricarei societati, care au nevoie ipermanenta de ingrijire, protectie si sprijin.

 

 

Cosmin A. Moldovan

Presedinte executiv  TNL  Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii3493 vizualizări31 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0