Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 09 August 2020 - 18558 vizitatori azi
Partida Romilor Pro - Europa Bistrita-Nasaud te trimite la scoala.

Educatia este calea spre succes a devenit pentru 2017 motto-ul Campaniei SOS- Copii romi, trimiterea acestora la scoala fiind una din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro - Europa Bistrita-Nasaud, a presedintelui Emil Neia Lacatus.

 Potrivit presedintelui Lacatus, copiii romilor din Bistrita-Nasaud vor putea beneficia in anul scolar 2017-2018 de un numar de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judetului pentru clasa a IX - a, alte 60 de locuri fiind alocate la scolile profesionale. De asemenea, tinerii romi vor putea beneficia de 432 de locuri la universitatiile de stat din tara,  din care 60 de locuri sunt la universitatea Babes- Bolyai. La Academia de Politie sunt alocate 8 locuri, 6 locuri la subofiteri, la Cluj, si 8 locuri la Scoala de politie de la Campina.

 " Am incheiat si pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, lucrurile fiind cat se poate de clare in acest sens. Voi merge in scolile unde aveam copii ai etniei noastre pentru a face cunoscuta aceasta oferta. De asemenea, ma voi intalni cu foarte multe familii pentru a le convinge sa isi trimita copiii la liceu", spune Emil Neia Lacatus.

 Emil Neia Lacatus mai precizeaza ca termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie 2017 «  Dosarele se depun la inspectorul pentru minoritati din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, profesorul Denes Balas. In brosura primita, de la scoala, sunt toate detaliile ce trebuiesc completate in dosarul privind locurile destinate elevilor romi »

 Procesul de repartitie este programat pentru ziua de vineri, 7 iulie, ora 10.00, la Inspectoratul Scolar Judetean. In  8 iunie, tot la Inspectoratul Scolar Judetean, vor fi prezenti directorii de scoli din judet la o sedinta la care va participa si presedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lacatus.

 " Fac un apel catre parintii elevilor de etnie roma:  Trimiteti-va copiii la scoala, sa prevenim combaterea cersetoriei, abandonul scolar ! Inscrieti-va  copiii la gradinita, la scoala, pentru ca educatia este calea de succes. ", a conchis presedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lacatus.

 

Biroul de presa.

 

0 comentarii3913 vizualizări06 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0