Politica Duminica 27 Mai 2018 - 15920 vizitatori azi
Antipolitica + antiinteligenta = anti-Romania.

De mai multe saptamani s-a vorbit in presa despre existenta unor tensiuni intre presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu. Tot in presa, de cateva zile, s-au vehiculat scenarii privind o  schimbare a premierului. Nu m-au interesat aceste zvonuri pentru ca stiu ca in viata interna a oricarui partid apar probleme si consider ca ele trebuie rezolvate in interior. Dar daca aceste probleme au consecinte care afecteaza viata publica, atunci impricinatii au datoria de a le prezenta cinstit, transparent si responsabil in fata opiniei publice.

Guvernul este investit de Parlament (nota bene: de intregul Parlament, nu numai de majoritate!) si depune juramantul in fata Presedintelui, functia care reprezinta Romania!

Prin urmare, schimbarea unui guvern trebuie facuta cu aceeasi transparenta si urmand o procedura constitutionala - fie ea demisie sau motiune de cenzura - care sa convinga cetatenii de justetea deciziei. Altminteri vorbim de antipolitica!

Pe scurt, un premier nu se demite la o sedinta de partid, in urma unei evaluari interne.

Domnul Dragnea insulta inteligenta a milioane de romani, fluturand niste cifre cu totul neverificabile si lipsite de relevanta! Pe de alta parte, nici premierul Grindeanu nu a procedat corect, intrucat a iesit la declaratii inainte de a fi transat clar, prin vot, chestiunea in interiorul partidului. Prin urmare, este vorba despre antiinteligenta!

Romania ajunge, astfel, in situatia unica in care o majoritate isi darama propriul guvern, la sase luni dupa investitura, intr-un moment in care toti indicatorii economici sunt pozitivi!

Este clar pentru toata lumea ca aceasta criza bizara are alte cauze. Nu trebuie sa fii foarte informat ca sa intuiesti ca este vorba despre o lupta pentru putere intre grupuri oculte si trans- (sau supra!) partinice! Iar aceasta este impotriva democratiei si impotriva Romaniei!

In contexul in care tara noastra se afla in preajma unor amenintari internationale majore si in numele  poporului roman, va somez, domnilor politicieni, sa va dati jos mastile!

O politica pentru tara se poate face numai impreuna cu tara! Spuneti adevarul si adevarul va va face liberi! Spuneti adevarul pentru ca numai adevarul va va da puterea!

 

Europarlamentar Laurentiu Rebega

Vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si Libertatii

 

0 comentarii2191 vizualizări15 iunie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0