Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 25 Mai 2020 - 7908 vizitatori azi
PARTIDA ROMILOR PRO - EUROPA SPRIJINA CAMPANIA DE VACCINARE IMPOTRIVA RUJEOLEI.

Institutia Prefectului a judetului Bistrita-Nasaud a gazduit in aceste zile intalnirea grupului de lucru mixt pentru romi, din care fac parte reprezentanti ai institutiilor deconcentrate, ONG-uri, mediatori sanitari, mediatori scolari, experti din cadrul primariilor, consilieri locali, municipali si judeteni romi. Printre punctele discutate la aceasta intalnire a fost si cel despre  Campania de Vaccinare impotriva rujeolei,  care incepe din 25 iulie 2017 si in Bistrita-Nasaud.

 Invitat la aceasta intalnire de lucru, presedintele Partidei Romilor Pro - Europa Bistrita-Nasaud, Emil Neia Lacatus a cerut incheierea unui parteneriat intre Directia de Sanatate Publica Judeteana, medici de familie din comunitatile de romi, in scopul implementarii unei campanii de informare, prevenire si vaccinarea copiilor de etnie roma impotriva rujeolei.

 "Am cerut derularea campaniei cu sprijinul retelei de mediatori sanitari, care ii avem in comunitatile mari de romi din judet, prin liderii recunoscuti de catre autoritati in fiecare comunitate si raportarea cazurilor depistate de catre medicii de familie. Cer raportarea si comunicarea publica a cazurilor depistate de rujeola in comunitatile de romi", a spus presedintele si consilier judetean Emil Neia Lacatus.

 Potrivit lui Emil Neia Lacatus, parteneriatul constant  intre Partida Romilor Pro - Europa  Bistrita-Nasaud  si Directia de Sanatate Publica, vizeaza facilitarea  accesului cetatenilor romani apartinand etniei rome, la Campania nationala privind vaccinarea  impotriva rujeolei, diminuarea riscurilor si prevenirea imbolnavirii  in comunitatile de romi. De asemenea, parteneriatul urmareste  prevenirea discriminarii romilor care apeleaza la  serviciile medicale in cadrul campaniei nationale, privind vaccinareea impotriva rujeolei, dar si identificarea, inventarierea imbolnavirilor a copiilor romi nevaccinati.

 "Sunt convins ca demersul nostru privind  <>  poate avea un impact pozitiv. Angajamentul nostrum este ca  impreuna cu mediatorii sanitari, liderii din comunitatile de romi, la actiuni comune si concrete, pentru binele  tuturor cetatenilor  din judetul Bistrita-Nasaud", a conchis presedintele, consilier judetean Emil Neia Lacatus.

 

 Biroul de presa.

 

0 comentarii3192 vizualizări24 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0