Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 25 Mai 2020 - 8158 vizitatori azi
Proprietarii de autovehicule sa isi asume raspunderea privind corectitudinea datelor inscrise la contorul kilometric.

Proprietarii de autovehicule care le instraineaza prin contract de vanzare-cumparare ar fi obligati sa isi asume raspunderea privind corectitudinea datelor inscrise la contorul kilometric al masinii, daca Parlamentul va adopta propunerea legislativa initiata de catre deputatul PMP din Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca.

Certificatul de inmatriculare dateaza ca model din 2007, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, numai ca intre timp importul de masini din tarile vestice a crescut semnificativ, incat a devenit o meserie banoasa pentru multi concetateni care fac drumuri peste hotare special pentru a satisface nevoile de achizitie de pe piata romana a autovehiculelor.

Desi un cumparator verifica masina inainte de cumparare intr-un service, de multe ori datele privind kilometrajul s-au dovedit false, iar acestia au platit mai multi bani pentru o masina mult mai uzata decat au crezut, avand de-a face cu multe cazuri de inselatorie raportate la organele de politie.

Prin adoptarea si aplicarea acestei legi, initiatorul considera ca se poate evita falsul in declaratii, care se sanctioneaza conform  prevederilor art. 326 din Codul Penal, precum si inselatoria careia ii cad prada unii romani, descurajarea tranzactiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale si, in consecinta, cresterea sigurantei pe drumurile publice.

Propunerea legislativa pentru completarea art.15 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost depusa la Camera Deputatilor si este sustinuta de 25 deputati si senatori de la PMP, dar si de deputati de la PSD, PNL, USR, UDMR, minoritati.

 

Deputat Ionut Simionca

 

0 comentarii3227 vizualizări02 august 2017
rss 2.0
rss 2.0