Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 25 Mai 2020 - 7950 vizitatori azi
Romanii sunt invitati pe 15 august la BALUL TRADITIONAL AL ROMILOR.

Avand deja o traditie de peste 50 de ani, Partida Romilor Pro-Europa Bistrita-Nasaud, alaturi de Consiliul Judetean si Centrul Judetean pentru Cultura, invita pe toti cei care doresc sa participe la balul traditional al romilor, balciul romilor, de pe data de 15 august, cu ocazia marii sarbatori a Adormirii Maicii Domnului.

Reamintim faptul ca in urma cu mai bine de o jumatate de veac, balul romilor era organizat in Bistrita in doua restaurant vestite la vremea lor: "Locomotiva" din apropierea actualului Pietonal si "Pescarus" . Relatia etniei rome cu fostele autoritati comuniste nu a fost una buna intodeauna, asa ca la inceputul deceniului 7 al secolului trecut, s-a decis ca evenimentul sa fie organizat in comuna Budacu de Jos.

Dupa Decembrie 1989, actualul presedinte al Partidei Romilor Bistrita-Nasaud, consilierul Judetean Emil Neia Lacatus a inceput sa se implice in organizarea balului, localul care a gazduit evenimentul fiind restaurantul "Liliacul " din parcul municipal.

" Acest bal are o semnificatie deosebita pentru romii din judetul nostru, chiar si pentru cei din judetele apropiate, cum ar fi Mures sau Cluj. Balul este locul  unde tinerii romi se intalnesc, incheie diferite prietenii, unii casatorii. Din 2001, la initiativa mea in calitate de consilier judetean, am initiat un proiect de hotarare care prevedea ca balul romilor sa devina parte a evenimentelor organizate de Centrul Judetean pentru Cultura a judetului Bistrita-Nasaud!", a spus Emil Neia Lacatus.

La editia 2017 a Balului Romilor sunt invitati sa participe liderii marilor comunitati de romi din Bistrita-Nasaud, reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene. Potrivit organizatorilor, va fi organizata o tombola cu premii dar si traditionalul deja "Miss Piranda". Muzica si voia buna vor fi asigurate de Alex de la Cluj, dar si de o formatie de dansuri orientale. Evenimentul va incepe la ora 20:00 la restaurantul "Diana",

 

Biroul de presa 

0 comentarii3409 vizualizări08 august 2017
rss 2.0
rss 2.0