Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 20 Septembrie 2020 - 16674 vizitatori azi
Guvernul PSD cu o mana da o odata si cu cealalta ia de patru ori.

Deputatul PMP Ionut Simionca si-a exprimat ingrijorarea, in plenul Camerei Deputatilor, privind efectele deciziilor politice luate de Guvernul PSD asupra mediului de afaceri. Aceasta ingrijorare vine dupa discutia avuta de deputatul PMP, la sfarsitul acestei saptamani, cu unul dintre cei mai mari platitori de TVA din judetul Bistrita Nasaud care a fost contactat telefonic de catre ANAF si care a fost intrebat daca si-a platit darile la stat.

 Asta se intampla insa undeva in data de 30 a lunii, patru zile dupa data scadenta, actionarii firmei crezand ca banii nu se vad in sistem. Bineinteles ca aceasta firma avea platite toate darile, dar asta arata disperarea Guvernului PSD incat a ajuns sa sune marii contribuabili sa-i intrebe daca si-au platit darile.

"La inceputul primei sesiuni parlamentare, in decembrie 2016, am votat cu doua maini reducerea celor 102 taxe, crezand ca aceste reduceri de taxe vor ajuta cetatenii Romaniei si vor scadea presiunea financiara pusa pe mediul de afaceri. Iata ca, sapte luni mai tarziu, guvernele PSD au facut chiar opusul la ce au promis si au venit cu niste masuri care dimpotriva, in loc sa incurajeze mediul de afaceri, il distruge," a declarat deputatul PMP.

In discursul sau, acesta a amintit urmatoarele decizii politice cu efect nefast asupra mediului de afaceri: legea prin care s-a marit salariul minim pe economie si care automat il costa mai mult pe angajator, obligativitatea de a avea angajati 4% persoane cu dizabilitati, iar daca nu ai asemenea angajati trebuie sa platesti, impartirea TVA-ului care nu functioneaza decat intr-o tara a Uniunii Europene, si acolo doar in contractele cu statul, sau impozitul pe dividente un lucru pe care PSD si l-a asumat in programul de guvernare sa fie zero, dar care se pare ca a fost uitat.

Si cea mai mare grija a romanilor pleaca de la statisticile financiare. Guvernul PSD a imprumutat, din ianuarie 2017 pana la sfarsitul lunii iulie 2017, 554 euro pe secunda care reprezinta 38% din PIB. Cu acesti bani se puteau construi cel putin 200 km de autostrazi.

Concluziile deputatului Ionut Simionca l-au determinat pe acesta sa solicite demisia prim-ministrului impreuna cu ceilalti membri ai guvernului deoarece considera ca acestia conduc deficitar si iresponsabil Romania, determina inchiderea firmelor, exodul romanii in strainatate si indatorarea generatiilor viitoare.

 

Deputat PMP Ionut Simionca

Circumscriptia 6 Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii3731 vizualizări05 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0