Politica Marti 19 Iunie 2018 - 11960 vizitatori azi
Oportunitate pentru primarii intreprinzatori: UE sprijina accesul la Internet in comunitatile locale.

Astazi, in plenul Parlamentului European, am votat un raport referitor la promovarea conexiunii la Internet in comunitatile locale. Pornind de la initiativa Comisiei Europene - WIFI4EU, raportul, promovat si sustinut de grupul social democratilor europeni, va ajuta la transpunerea in realitate a unui prim pas dintr-o viziune mult mai ampla.

Ne dorim, la nivelul social democratilor europeni, sa putem garanta accesul oricarei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau de venituri, accesul la o conexiune Internet de calitate. In cadrul acestei initiative, prevazuta pentru perioada 2017-2019, vorbim  despre un acces asigurat in incinta unor cladiri sau parcuri publice, ori in alte locuri cu acces public.

Bugetul alocat in prezent este de 120 de milioane de Euro, disponibili pentru solicitanti din toate Statele Membre! Obiectivul nostru este acela de a realiza o balanta geografica justa si sa ne asiguram ca pana la 6.000 de localitati europene vor putea oferi oamenilor acces la Internet de mare viteza, in locurile publice.

Primariile beneficiare ale initiativei vor primi finantare pentru achizitionarea de echipamente si pentru costurile de instalare, urmand ca din surse proprii sa fie asigurata plata abonamentului si intretinerea echipamentelor pentru cel putin 3 ani.

De asemenea, la nivel european se spera ca aceasta initiativa va duce inclusiv la incurajarea dezvoltarii de servicii publice locale oferite cetatenilor online, reducand birocratia, timpii de asteptare si crescand inclusiv gradul de transparenta.

Principiul de finantare va fi cel de primul venit, primul servit, iar procedurile urmeaza sa fie lansate ori pana spre finalul acestui an, ori la inceputul lui 2018.

Adresa de contact pentru mai multe informatii este:  cnect-wifi4eu@ec.europa.eu.

 

Emilian Pavel

Deputat in Parlamentul European

 

 

0 comentarii1631 vizualizări13 septembrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0