Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 12 Iulie 2020 - 15650 vizitatori azi
S-a confirmat. Primarul Cretu a mintit sistematic!

Iarna care a trecut a fost una fara prea multa zapada, plina insa de promisiuni desarte venite din partea primarului Cretu, asa cum ne-am obisnuit de noua ani incoace. Prima promisiune de acest gen a fost facuta de Cretu chiar mai devreme, la inceputul lunii septembrie 2015, cu ocazia predarii amplasamentului pentru inceperea lucrarilor: "Intr-un termen de 12 luni trebuie sa realizeze obiectivul contractat, asta inseamna ca in iarna 2016-2017 vom schia in aceasta zona. Fac invitatia pentru prima zapada din 2016, deci undeva in luna decembrie. Dupa prima ninsoare sau dupa primele doua zile in care temperatura scade sub 5 grade punem tunurile pe partie si schiem". Aici a fost un fel de Nostradamus care anticipa cu un an inainte ca in decembrie 2017 o sa ninga sau ca o sa fie doua zile la rand cu temperaturi de sub 5 grade. De fapt promitea ceva, fara sa aiba vreo certitudine ca lucrurile se vor intampla asa cum zicea el.

Ducerea cu zaharelul a continuat intr-o conferinta de presa de la inceputul lunii decembrie 2016 in care Cretu declara: "Pe partie o sa ne intalnim cam la jumatatea lunii ianuarie (2017). Atat alimentarea cu energie electrica cat si contractarea operatorului sunt probleme pe care eu personal nu le-am anticipat... Daca stiam toate lucrurile astea cum trebuie, incepeam de acum doi ani ca sa putem sa finalizam la inceput de an". Aici deja fabula. Si mai mult, demonstra lipsa capacitatii lui de previziune. Cum sa vi sa spui ca nu stiai ce trebuie facut ca sa dai in folosinta un obiectiv la termen? Asta inseamna ca habar nu ai cum se gestioneaza un proiect, ce sa mai vorbim de administrarea unui oras.

Tot in luna decembrie 2016, la deschiderea targului de iarna din centrul istoric, primarul a mai facut o promisiune desarta: "Cel mai optimist termen, ca sa fixez o data in timp, este 15 ianuarie (2017). Cu toate avizele si toate termenele de asteptare, cu procedurile de licitatie, data de 15 ianuarie este data cea mai apropiata, pentru ca nu putem sa riscam absolut nimic. Este vorba despre ISCIR, de securitatea oamenilor, si fara absolut toate avizele nu putem. Ca sa obtinem toate avizele, avem nevoie de tot felul de meserii si de acorduri, din toate partile. Le vom face pe toate si vom schia cu siguranta sezonul acesta. Noi vom incepe de maine sa producem zapada, sa tasam partia. Pe zapada, asa cum este acum, nu se poate face nimic, pentru ca la trei coborari cu sania se distruge tot. Atunci, va trebui sa producem zapada artificiala, sa o combinam cu cea existenta". Aici a mintit vadit prin antepronuntare. La momentul respectiv nu avea de unde sa stie cum vor decurge procedurile de licitatie si nici de omologare, iar "vom schia cu siguranta sezonul acesta" s-a dovedit a fi o minciuna.

La inceputul lunii ianuarie 2017, Cretu a mai venit cu o gogoasa: "Vom face Serbarile Zapezii in luna februarie (2017). Pe noua partie, bineinteles. Am asteptat partia pentru Serbarile Zapezii de cel putin patru ani, daca nu de opt". Gogoasa s-a spart in februarie iar serbarile s-au tinut pe Dealul Budacului.

Pe la finalul aceleiasi luni, intr-un reportaj televizat, prefacandu-se ca nu cunoaste nici macar valoarea contractului pentru operarea partiei si incercand sa dreaga busuiocul, Cretu lansa "pe piata" un nou termen: "Practic, vom porni toata partia si ma refer la telescaun si la instalatia de zapada in sapte - zece zile". O alta minciuna. De data asta l-a vazut toata Romania.

Luna ianuarie s-a incheiat fara sa se intample nimic iar la inceputul lunii februarie 2017, Cretu declara: "Spre finalul saptamanii se anunta temperaturi scazute si o sa incercam sa fortam, sa folosim tunurile de zapada la capacitate maxima si sa refacem stratul de zapada pe partia de schi pentru a putea fi data in folosinta". O alta minciuna. Oricata zapada ar fi fost sau ar fi produs, partia nu putea fi data in folosinta din alte motive.

Practic, toate declaratiile in legatura cu partia erau mincinoase pentru ca de fapt, partia nu era omologata si NU ESTE OMOLOGATA NICI ACUM, ca urmare nu putea fi deschisa nici in decembrie, nici in ianuarie si nici in februarie. La intrebarea mea din ultima sedinta de Consiliu Local de saptamana trecuta pe acest subiect, a recunoscut ca partia nu este omologata si ca va primi certificatul de omologare in luna octombrie. Ramane de vazut. Personal, nu mai cred nimic din ce zice.

Se pare ca primarul Cretu a descoperit reteta (sau probabil ca o are in sange mai demult) prin care sa transforme minciuna in adevar: prin repetitie! Doar ca, personajul nu-si da seama ca este extrem de penibil si ca adevarul pe care-l propovaduieste este numai de el crezut. Sau nici macar de el!

 


Cu respect,

Ioan PETELEU?

 consilier local PNL

0 comentarii2884 vizualizări25 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0