Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Festival de Cultura Romaneasca la Bruxelles.

Cea de-a treia editie a Festivalului de Cultura Romaneasca EuRoCultura se va desfasura la Palatul Culturii BOZAR, din Bruxelles (Rue Ravenstein, 23), in perioada 12-15 octombrie 2017, evenimentul fiind organizat la initiativa si sub patronajul europarlamentarului Mircea Diaconu, sub directia executiva si artistica a European Artists Management, avand ca partener Institutului Cultural Roman Bruxelles. EuRoCultura s-a nascut in 2015 din dorinta eurodeputatului de a crea in capitala Europei o manifestare romaneasca de prestigiu care sa creasca de la an la an pentru ca in 2019, in contextul Presedintiei romane a Consiliului UE, sa avem deja in calendarul cultural european o prezenta consacrata.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 12 octombrie, ora 19:00, Mircea Diaconu, artisti si parteneri ai festivalului urmand sa participe la o intalnire cu publicul, in Salle Terarken (BOZAR), dupa care va fi vernisata expozitia de arta plastica intitulata "Marturii", cu lucrari apartinand pictorului Emil Ciocoiu, respectiv sculptorului Vladimir Kazan. Expozitia este realizata cu sprijinul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Romanii de Pretudindeni, dar si al Reprezentantei Permanente a Romaniei la UE, momentul marcand aniversarea a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Programul zilei de vineri, 13 octombrie, include prezentarea (ora 12:00) a sapte scurt metraje romanesti care au participat, in 2016 si 2017, la Festivalul international de film de la Cannes, iar de la 15:00 va putea fi vizionat filmul "Canalul mortii", al regizorului, scenaristului si producatorului de film Nicolae Margineanu. In aceeasi zi, de la ora 18:30 creatoarea de moda Doina Levintza va prezenta albumul intitulat "Costumul de teatru, de la schita la miracol", iar de la ora 20:00 va sustine un concert Florin Niculescu, unul dintre cei mai apreciati si talentati violonisti de jazz din lume.

Ziua de sambata, 14 octombrie, a Festivalului EuRoCultura va debuta cu spectacolul "Muzicantii din Bremen", prezentat, de la ora 11:30, de Teatrul de animatie "Tandarica" din Bucuresti, regia fiind semnata de Attila Vizauer, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar muzica de Ioan Gyuri Pascu. Dupa-amiaza, de la ora 16:00, asociatia non-profit Ecomuzeu Maramures alaturi de grupul folcloric "Dantausii din Grosi" va povesti despre delicioasele produse traditionale, mestesugurile si portul specifice unei zone cunoscute in lume prin marea bogatie a creatiei populare. De la ora 20:00, actrita Maia Morgenstern si partenerul sau de scena Lucian Iftime, de la Teatrul Evreiesc de Stat Bucuresti, vor evolua in spectacolul "Sofer / Pictor", o tragi-comedie despre simplitatea conditiei umane (regia Alexandru Dabija, scenografia Andrada Chiriac).

In ultima zi a festivalului, duminica, 15 octombrie, de la ora 12:30, va avea loc proiectia filmului "Promisiuni", regizat de Elisabeta Bostan si avandu-i in distributie pe actorii Maria Ploae, Mircea Diaconu si Ion Caramitru, iar de la ora 20:00 Teatrul "George Ciprian", din Buzau, va prezenta spectacolul lui Tudor Musatescu "Visul unei nopti de iarna".

Detalii despre programul Festivalului de Cultura Romaneasca EuRoCultura si despre editiile anterioare ale acestuia pot fi obtinute accesand site-ul www.euroculturafest.ro.

Video invitatie festival: https://www.youtube.com/watch?v=O24g4ak4L4k

 

Biroul europarlamentarului Mircea Diaconu

 

 

0 comentarii2828 vizualizări06 octombrie 2017




rss 2.0
rss 2.0