Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Dupa tragedia din Colectiv, timpul de raspuns la interventii a crescut.

La doi ani de la tragedia #Colectiv, mai multi parlamentari din Partidul Miscarea Populara au cerut public constituirea unei comisii parlamentare de ancheta cu privire la accidentul in urma caruia 64 de persoane si-au pierdut viata si alte 128 au fost ranite.

Cu privire la starea actuala a lucrurilor, deputatul de Bistrita-Nasaud Ionut Simionca a aratat ca, in loc sa se imbunatateasca, situatia generala s-a inrautatit vizibil: "serviciile de ambulanta si unitatile de primiri urgente din spitale se confrunta cu un deficit foarte mare de personal, care depaseste, in unele cazuri, jumatate din necesarul de specialisti.

In 2018, 78% dintre ambulantele SMURD vor avea peste 10 ani vechime. De altfel, nu a fost cumparata nicio ambulanta in ultimele 24 de luni care s-au scurs de la tragedie, iar timpul de raspuns in cazurile de interventii a crescut in 2017 cu un minut, la 12 minute, fata de anul precedent. Astazi, in Romania pot fi tratati simultan doar 19 oameni care au suferit arsuri grave."

Referitor la constituirea comisiei parlamentare, Ionut Simionca a spus: "In memoria victimelor de la Colectiv si in semn de respect pentru familiile acestora si pentru supravietuitori, avem datoria sa restabilim adevarul cu privire la evenimentele care au avut loc in 30 octombrie 2015."

In ceea ce priveste initiativa sa legislativa care ii obliga pe agentii economici sa anunte publicul, printr-un indicator, daca nu au autorizatie de securitate la incendii, deputatul PMP s-a aratat foarte dezamagit de pasivitatea colegilor senatori care nu au fost deloc interesati de proiect: "Termenul de adoptare tacita s-a implinit pe 24 octombrie, astfel ca propunerea legislativa a venit la Camera Deputatilor, unde vom dezbate inaintea votului final. Trebuie sa facem tot ce e omeneste posibil ca asemenea nenorociri nu se mai intample."

 

Deputat PMP Ionut Simionca

Circumscriptia 6 Bistrita Nasaud

 

0 comentarii2926 vizualizări31 octombrie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0