Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 15 Decembrie 2018 - 6716 vizitatori azi
Doua tururi de scrutin in alegerile locale.

Decizia celor de la ALDE de a-si infrunta partenerii de guvernare si de a se mobiliza pentru a impune doua tururi de scrutin in alegerile locale este o schimbare de discurs interesanta a acestui partid, ramas prea multa vreme satelit a guvernarii.

Faptul ca a fost unanimitate de voturi atunci cand au decis sustinerea schimbarii legii alegerilor locale spune multe despre nelinistea cu care privesc spre anul 2020, o neliniste pe care n-ar fi stricat sa o aiba si in 2016, cand PSD, ajutat de aceasta lege, a reusit sa-si intinda si mai mult dominatia asupra tarii.

 Si da, are dreptate presedintele ALDE din Bistrita-Nasaud, PSD nu are niciun interes sa schimbe legea, devreme ce are 2800 din 3800 de primari din tara, iar un singur tur ii garanteaza ca peste  80 % dintre acestia vor ramane in functie. Asa ca ALDE nu are alta sansa decat sa caute sprijin catre opozitie si mai ales catre PNL, partid care are deja in circuitul parlamentar mai multe initiative pentru impunerea a doua tururi de scrutin la alegerile locale din 2020, singura garantie a asigurarii reprezentativitatii celui ales.

 Nici nu mai e nevoie ca ALDE sa-si risipeasca resursele redactand  un proiect de lege nou, devreme ce la Senat asteapta sa fie votata o initiativa legislativa a PNL, si care va trece rapid in Camera Deputatilor, care e decizionala. Si putem transa astfel povestea reasezarii alegerilor locale pe un fagas democratic la inceputul lui 2018, mai repede cu un an decat a prevazut presedintele de la ALDE Bistrita-Nasaud, care era multumit cu un ragaz pana in 2019.

Stiti bine insa ca vorbele sunt vorbe si asa raman daca nu sunt dublate de fapte: daca tot recunoasteti ca aveti opinii divergente cu PSD-ul pe acest subiect, dar din declaratiile facute se vede clar ca si pe altele, inclusiv pe ultimele masuri fiscale, nu va ramane altceva de facut decat pasul decisiv: rupeti-va de aceasta guvernare si de acest partid clientelar care scufunda tara! Aveti ocazia sa o faceti, iata, odata cu motiunea de cenzura impotriva guvernului Tudose care va fi depusa de PNL si votata in aceasta toamna.

 Demonstrati atunci ca nu sunteti indiferenti la haosul dement in care arunca mediul de afaceri din Romania si intreprinzatorii, pe care spuneti ca-i reprezentati, odata cu asa zisa revolutie fiscala si puneti umarul la aruncarea lor peste bord de la guvernare, inainte de a fi prea tarziu!

 

Primvicepresedinte PNL, Stelian Dolha

 

 

 

                   

         

 

 

0 comentarii1652 vizualizări13 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0