Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 11550 vizitatori azi
Traian Basescu este nemultumit de popor.

Traian Basescu, acest dictator, caci doar asa poate fi numit un om care isi aroga singur dreptul de a decide ce este bine si ce nu este bine pentru o societate, a declarat ca oamenii nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna. Aceasta afirmatie a Presedintelui denota lipsa totala de respect fata de romanii care l-au votat si despre care a vorbit aproape cu dispret.

          Peste 40% dintre romani nu au apa curenta sau toaleta in locuinta. Peste 55% dintre romani traiesc in locuinte aglomerate, iar Traian Basescu vorbeste despre modernizare? Sau modernizarea inseamna amenajarea unor parcuri in sate si comune, asa cum doreste doamna Elena Udrea, in timp ce copiii din provincie merg 3 - 4 km pe jos pana la cea mai apropiata scoala sau biblioteca?

          Cum doreste Traian Basescu sa se faca modernizarea poporului roman din moment ce la mijlocul anului trecut ne-a obligat sa strangem cureaua si sa reducem cu 25% veniturile ca sa facem o economie la bugetul statului de vreo 600 de milioane de euro, pe care le-a dat in luna decembrie doar localitatilor portocalii? Oare coruptia din vami, din domeniul energiei, taierea pensiilor, a salariilor, indemnizatiilor pentru copii, inchiderea spitalelor, lipsa medicamentelor sunt mijloacele prin care Traian Basescu si Guvernul Boc inteleg sa reformeze Romania?

          Cu totii ne dorim ca Romania sa evolueze, sa se modernizeze, sa le ajunga din urma pe celelalte state europene, dar asta nu se poate realiza fara un sistem de educatie eficient, fara un sistem de sanatate functional, fara a proteja persoanele defavorizate si a oferi tuturor categoriilor de romani parghiile necesare pentru o viata mai buna.

          Pentru a se face modernizarea unui stat, nu este suficient doar sa vorbesti despre asta, ci trebuie sa iei o serie de masuri. In domeniul agriculturii, de exemplu, ar trebui sa avem cateva politici de stimulare. Sa existe posibilitatea de creditare a companiilor cu garantia statului, cu 5% avans, cu un plan de afaceri bun pentru ca oamenii sa nu mai are cu calul si sa foloseasca fel si fel de utilaje invechite.

          In concluzie, declaratia lui Traian Basescu nu face altceva decat sa confirme ca se guverneaza impotriva poporului. Iar daca Traian Basescu este nemultumit de popor, sa plece si sa nu mai oblige cetatenii Romaniei la supliciile din ultimii doi ani.

 

Claudiu Manda,

Deputat PSD

03 mai 2011

0 comentarii1904 vizualizări03 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0