Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 10776 vizitatori azi
PDL incearca sa tranforme legea presei intr-un instrument de opresiune si cenzura.

Propunerea unei legi a presei, venita din partea unor organizatii de profil, s-a izbit de dorinta PDL si a Robertei Anastase de a pune capastru libertatii de expresie. Presedintele Camerei Deputatilor invoca in sprijinul modificarii legii presei intr-un act opresiv unele cazuri de santaj, reale sau imaginare, dar uita sa pomeneasca de tratamentul de forta aplicat jurnalistilor la Camera Deputatilor, unde reprezentantii mass-media sunt ingraditi cu tarcuri si inghiontiti de SPP-isti atunci cand vine premierul sau presedintele tarii.

Roberta Anastase a uitat sa aminteasca, atunci cand a criticat propunerea ONG-urilor pentru o lege a presei, de abuzurile si amenintarile suferite de jurnalisti in perioada de cand PDL este la guvernare, precum si prabusirea generala a libertatii presei in Romania, asa cum este ea vazuta in clasamentele internationale de prestigiu.

Legea presei trebuie sa aiba in vedere faptul ca in Romania mass-media este doar partial libera, conform Freedom House, iar nu temerile politrucilor PDL care nu stiu cum sa mai opreasca vocile critice la adresa unei guvernari abracadabrante.

Dupa ce a inchis gura sindicatelor, PDL vrea acum sa puna calus mass-mediei. Atrag atentia ONG-urilor care au propus o lege a presei sa fie vigilente si sa nu se lase intimidate de putere, pentru ca altfel legea libertatii si a profesionalizarii presei va deveni, in mana PDL, legea sfarsitului presei libere din Romania.

 

 

 

04.05.2011 

Bogdan Diaconu, vicepresedinte P.C.

Biroul de presa

0 comentarii1750 vizualizări04 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0