Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 24 Octombrie 2018 - 3778 vizitatori azi
Mesajul presedintelui PNL BN, Ioan Turc, privind anuntul decesului Majestatii sale, Regele Mihai.

Mihai I al Romaniei este o personalitate politica majora de nivel european. In pofida circumstantelor grele, in august 1944 si-a dovedit pe deplin curajul prin decizia de a scoate Romania din alianta cu puterile Axei, gest politic major care a ferit tara de o distrugere masiva si a salvat sute de mii de vieti omenesti prin scurtarea razboiului cu cel putin sase luni.

A reinstaurat Constitutia democratica din 1923 in speranta ca tara noastra va reveni la un regim politic democratic. Nu a stiut ca la Yalta marile puteri victorioase au lasat Romania in spatele cortinei de fier, la dispozitia bolsevismului sovietic. A incercat sa se opuna sovietizarii prin greva regala, refuzand sa semneze decretele guvernului pro rus al lui Petru Groza.

Silit de comunisti sa abdice prin metode care astazi ar fi catalogate ca si acte de terorism, Regele a luat calea pribegiei traind cu simplitate si reprezentandu-si cu mandrie si onoare tara din exil. Timp de patru decenii, Regele Mihai a fost pentru milioanele de romani, care am trait in bezna comunista, memoria vie a Romaniei reale, cu istoria, traditiile si valorile sale sacre pe care ideologii vremii le doreau mutilate sau uitate.

Refuzat de catre regimul Iliescu sa intre in tara in 1990, a revenit in 1992 in uralele a 500.000 de romani. A reprimit cetatenia romana retrasa de catre regimul comunist doar in 1997, sub presedintia lui Emil Constantinescu.

Discursul tinut de Regele Romanilor, Mihai I la implinirea varstei de 90 de ani in fata Camerelor reunite ale Parlamentului  este un veritabil testament politic pe care intreaga natiune trebuie sa-l asume. Egoismul, patima absurda, vrajba si inechitatea nu au ce cauta intr-o tara care se vrea generoasa si mare.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Majestatea Sa, Regele Mihai I si sa ocroteasca tara pe care a iubit-o neconditionat.

 

                     Ioan Turc

           Presedinte PNL Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii1442 vizualizări05 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0