Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 20 Septembrie 2020 - 26586 vizitatori azi
Toate obiectivele asumate de actuala putere au fost ratate.

In legatura cu punctele de vedere exprimate in cadrul intalnirii dintre membrii Delegatiei Fondului Monetar International si conducerea Senatului, la care PNL a fost reprezentat de catre domnul senator Dan Radu Rusanu, facem urmatoarele precizari:

Cu ocazia intrevederilor avute in mai multe randuri cu reprezentanti ai FMI, Partidul National Liberal a formulat o serie de observatii vizavi de masurile adoptate de catre guvernul condus de Emil Boc, precum si o serie de propuneri. In raport cu acestea, FMI nu a avut niciun fel de reactie, discutiile dintre cele doua parti neconcretizandu-se in niciun fel. Ca partid preocupat de situatia economica dificila in care se afla Romania, PNL considera ca este nevoie nu doar de un dialog formal, ci de o consultare reala, cu rezultate concrete.

Ne surpinde faptul ca periodic, reprezentantii Fondului au afirmat ca toate tintele stabilite cu guvernul Boc au fost atinse, aspect infirmat de tot atatea ori. In anul 2010, domnul Jeffrey Franks considera ca "Romania este o poveste de succes," pentru ca apoi FMI sa impuna guvernului masuri de austeriate care au afectat grav toate categoriile sociale - incepand cu taierile de salarii, reducerile de alocatii sau inchiderea spitalelor.

In fapt, toate obiectivele asumate de actuala putere - de la cresterea economica si deficitul bugetar pana la majorarea investitiilor - au fost ratate. Promisiunea initiala a cabinetului Boc a fost aceea de a utiliza pentru investitii banii proveniti de la Fondul Monetar International. Nici pana astazi opinia publica nu a aflat in mod clar si transparent cum au fost folosite aceste fonduri si nu am vazut nici macar o investitie pe care actualul cabinet sa o fi realizat.

In conditiile in care consecintele ce decurg din acordul cu FMI afecteaza intreaga populatie, apreciem ca era necesara o alta abordare in discutiile FMI cu actorii politici din Romania, in speta cu formatiunile din opozitie.

 

 

Departamentul de comunicare al PNL

0 comentarii1771 vizualizări05 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0