Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 16 Decembrie 2018 - 10084 vizitatori azi
Declaratie de presa: Un alt Guvern pentru nenorocirea noastra.

De cand tot schimba PSD-ul guverne continuam sa speram ca mai rau decat cel care a fost, nu se poate: si ei iti demonstreaza de fiecare data ca, ba da, se poate. Bunaoara, Liviu Pop: ai fi crezut ca la Educatie n-are cum sa dea PSD-ul peste altul mai certat cu limba romana decat sindicalistul din Maramures si mai predispus sa ia decizii bulversante pentru invatamant?

 Ei bine, ne-am inselat. Chiar au gasit unul croit la fel, insa poate si mai periculos, pentru ca e rector si mai grav, sustinut de rectori din toata tara pe care nu-i intereseaza deloc ca domnul Popa schingiuieste de zor limba romana si ca asta transmite un mesaj ingrijorator.  Popa e mai periculos insa decat Pop, fie si pentru ca le intareste copiilor nostri ideea ca pentru a avea succes in Romania chiar nu-i nevoie sa vorbesti corect limba romana.

Guvernul cu numarul 3 al sefului absolut din PSD nu are nicio treaba cu criteriile de integritate. Adica daca seful e condamnat penal si cu "x" dosare de coruptie, atunci nu se mai impiedica nimeni ca unii dintre noii ministri au bube penale; chiar da bine ca cel de la mediul de afaceri sa aiba dosar de cercetare  penala sau ca un vicepremier sa aiba, nu-i asa, probleme directe cu DNA-ul. Iar cand la Fonduri Europene il numesti iar pe ministrul, retras din fostul Guvern tocmai pentru ca este parte dintr-un dosar de fraudare cu fonduri europene (Rovana Plumb), atunci chiar nu mai e nimic de comentat.

Si daca mai e nevoie sa adaugi cabinetul e ca o varza, fara nici o sansa sa functioneze, in care un ministru de externe are deasupra lui un vicepremier care se ocupa de parteneriate strategice (Ana Birchal)(?), iar in paralel ai un ministru al Fondurilor Europene si un altul-delegat pentru parteneriate europene. Cum se coordoneaza ministrii astia intre ei nimanui nu-i pasa, important este ca toate fractiunile din PSD sunt impacate. Pot imbunatati macar relatiile cu UE deteriorate la cel mai de jos nivel de la aderare dandu-le atator ministri responsabilitati? Vezi sa nu.

Dupa ce i-ai sfidat pe partenerii europeni trimitandu-le-o pe Plumb la negocieri, chiar nu mai e mare lucru de facut.

Si deloc in ultimul rand, Cabinetul Dancila arata o inspaimantatoare lipsa de competenta, care se rostogoleste de sus in jos de la europarlamentarul din frunte, care n-are absolut  nicio experienta administrativa ori legislativa in Romania, catre ministri mai noi cum e Andrusca de la Economie, care n-a reusit sa lege doua fraze articulate dupa audieri, sau mai vechi, asa cum e ministrul de la Interne, venit din pepiniera secreta a lui Dragnea, de la Videle.

Deci vreo sansa sa functioneze caricatura asta de Guvern? Niciuna si bizar este ca nimeni nu ascunde asta. Vorba unui analist politic: in conditiile astea nu-ti mai ramane decat sa speri ca n-o vor da cu oistea in gard mai rau decat cei de dinainte. Dar si asta e o palida speranta.

 

 

Primvicepresedinte PNL Bistrita-Nasaud

 Stelian Dolha

 

0 comentarii1785 vizualizări29 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0