Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 19 Februarie 2019 - 262 vizitatori azi
Comunicat de presa PNL BN.

Premierul Dancila trebuie s-o demita pe Olguta Vasilescu pentru incompetenta, minciuna si cinism. Guvernul Dragnea 3 sa dea socoteala in Parlament pentru dezastrul politicilor salariale si fiscale.

Marea minciuna pe care cei de la PSD-ALDE au livrat-o romanilor inaintea alegerilor din 2016 - "crestem salariile!" - iese la iveala, zilele acestea, in toata mizeria ei. I-au tras pe sfoara pe multi romani ! 

Informatii tot mai numeroase arata ca multe salarii scad, atat la stat cat si in sectorul privat. S-au pomenit cu salarii reduse grefieri, experti criminalisti si personalul auxiliar de specialitate criminalistica, personalul auxiliar din invatamant, persoanele cu handicap grav sau accentuat. In privat, multi patroni de firme mici, indeosebi, nu vor reusi sa compenseze pierderile de salarii ale angajatilor.

Nu este decat varful aisbergului. Momentul adevarului dureros va veni, pentru multi angajati, in cateva zile, odata cu fluturasii de salarii pe ianuarie. In cel mai fericit caz, daca se poate spune asa, o parte dintre bugetari se vor alege cu doar cateva procente din trambitata majorare de 25 %. Si acelea vor fi inghitite rapid de inflatia in crestere.

Cauzele sunt clare: o lege a salarizarii bugetare facuta prost si pe genunchi, transferul contributiilor sociale la angajat, supraimpozitarea contractelor part-time.  Colegii mei din PNL, patronatele, sindicatele, expertii in fiscalitate si economie le-au semnalat, in repetate randuri, lui  Dragnea, Olgutei Vasilescu, fostului premier, Mihai Tudose si fostului ministru de finante, Ionut Misa.

Raspunsul acestora a fost un sir de minciuni combinate cu incompetenta si cinism. Iata doar cateva  mostre. Olguta Vasilescu: "Eu pot sa garantez ca niciun salariu din Romania nu va scadea in momentul in care vom schimba sistemul de contributii." Liviu Dragnea: "Toata lumea stie ca salariul net nu are cum sa fie scazut si angajatorul nu plateste mai mult". Mihai Tudose:  "Nu scad sub nicio forma salariile." Ionut Misa: "Salariul net nu va scadea. Veniturile romanilor nu vor scadea."

Aceste declaratii si autorii lor trebuie sa figureze, la loc de frunte,  intr-o antologie a rusinii si a bataii de joc fata de romani.

In acest scandal aflat abia la inceput, Premierul Viorica Dancila trebuie sa o demita de urgenta de Olguta Vasilescu. Sa-l demita rapid si pe Ionut Misa care nu are ce cauta la sefia ANAF dupa ce-a dat peste cap sistemul fiscal cat a fost ministru. Apoi sa se prezinte in fata Parlamentului ca sa dea socoteala si solutii in legatura cu dezastrul politicilor salariale si fiscale ale primelor doua guvernari Dragnea.

 

 Robert Sighiartau 

    Deputat PNL.

 

 

0 comentarii1981 vizualizări05 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0