Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 15 Decembrie 2018 - 8180 vizitatori azi
Femeile si copiii - sa beneficieze de consiliere si de o reala protectie in fata agresorilor lor.

Deputatul PMP Ionut Simionca cere autoritatilor publice din Bistrita-Nasaud sa gaseasca solutii pentru sprijinirea femeilor care sunt victime ale violentei domestice. Presedintele PMP Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a vorbit astazi in Parlament despre nevoia de ajustare a legislatiei nationale si de implicare a autoritatilor publice locale, respectiv a ONG-urilor, in sensul sprijinirii femeilor care sunt victime ale violentei domestice.

"Cu gandul la Ziua de 8 martie, o zi in care le sarbatorim pe doamnele si domnisoarele care ne insenineaza si ne intregesc viata, am deschis televizorul si m-am intristat. Am aflat ca ieri, la Timisoara, o femeie a fost injunghiata in tramvaiul 9 de barbatul cu care calatorea - iubitul ei, si ca nimeni din tramvai nu a sarit sa o ajute. Tot la stiri am vazut ca asistenta ucisa de iubitul ei intr-un spital din Slatina a fost condusa ieri pe ultimul drum", a spus deputatul PMP.

In opinia lui Simionca, "aceasta problematica nu este, in societatea noastra, una marginala" atata vreme cat un sfert din omorurile inregistrate in Romania intr-un an au loc in familie, iar una din trei femei din tara noastra este victima a violentei domestice. "Am ales sa ridic aceasta problema in fata dumneavoastra deoarece consider ca avem obligatia sa imbunatatim cadrul legislativ, sa incurajam administratiile locale si sa sprijinim ONG-urile pentru ca femeile si copiii - victime ale violentei domestice - sa beneficieze de consiliere si de o reala protectie in fata agresorilor lor", a mai adaugat parlamentarul de Bistrita-Nasaud intr-un discurs tinut astazi in plenul Camerei Deputatilor.

Cu privire la modificarea legislatiei nationale, Ionut Simionca a declarat: "Avem obligatia sa aliniem legislatia nationala prevederilor Conventiei de la Istanbul ratificata de Romania in 2016. Mai precis, trebuie sa introducem de urgenta ordinul de protectie provizoriu (conform art.52 din Conventie), emis de Politie imediat dupa constatarea faptei de violenta, care sa asigure o protectie reala si rapida. De asemenea, trebuie sa modificam de urgenta Codul Penal astfel incat cercetarea agresorilor sa continue chiar daca victima isi retrage plangerea (conform art.55 din Conventie). Aceeasi Conventie vorbeste despre infiintarea de centre specializate pentru cazurile de violenta domestica si sexuala, cu personal specializat, care sa actioneze in interesul victimelor, prin consiliere psihologica si consiliere legala, precum si alocarea de resurse, la nivel local si national, pentru aplicarea tuturor masurilor de protectie corespunzatoare".

In acest context, deputatul PMP face un apel la autoritatile publice locale si la ONG-urile din judetul Bistrita-Nasaud in vederea identificarii de solutii pentru femeile care sunt afectate de acest fenomen, care nu stiu nici macar cum sa reclame agresiunile si abuzurile domestice.

"Vreau sa le urez putere si incredere femeilor care nu stiu cum sa scape din cercul vicios al violentei domestice si sa le asigur ca vom face tot ce depinde de noi sa le deschidem noi perpective prin institutii de consiliere si protectie", a mai spus Simionca, incheindu-si discursul din Parlament cu o urare: "Doamnelor si domnisoarelor, La multi ani!".

 

 Deputat PMP, Ionut Simionca.

 

0 comentarii1477 vizualizări07 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0