Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 17 Ianuarie 2019 - 11026 vizitatori azi
PROTEJEAZA NATURA pentru SANATATEA COPIILOR TAI

SEMNAL DE ALARMA! PARTIDUL VERDE filiala Bistrita - Nasaud atrage atentia societatii civile si Parlamentului Romaniei cu privire la modificarea legislativa care va da liber defrisarilor in ultimele paduri VIRGINE si CVASIVIRGINE ale Europei, aflate in Romania.

Desi nu au fost realizate studii de impact sau fezabilitate, sub pretextul extinderii, imbunatatirii si renovarii serviciilor de utilitate publica, aceasta propunere legislativa va permite scoaterea definitiva a oricarei paduri din Fondul Forestier National, chiar si a acelora din parcurile nationale si naturale ale Romaniei. 
Mai mult de atat, proiectul va da liber defrisarilor in inima padurilor virgine si cvasivirgine, dar si a celor potentiale, care astfel nu vor mai indeplini criteriile de inscriere in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine si, ca atare, isi vor pierde statutul de zone cu protectie integrala. 

Aceasta propunere legislativa vine la doar doi ani dupa ce, la insistentele ONG-urilor de mediu reprezentante ale societatii civile, a aparut cadrul legislativ care protejeaza cele mai valoroase paduri ale Romaniei.

Ce spune cel mai nociv articol al Legii 52/2018:

"Scoaterea definitiva si ocuparea temporara a terenurilor din fondul forestier national necesare realizarii, dezvoltarii, intretinerii si modernizarii sistemelor de utilitati publice este permisa inclusiv pentru suprafete cuprinse in zona de protectie stricta, zona de protectie integrala si zona de conservare durabila a ariilor naturale protejate, precum si pentru suprafetele incluse in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania".

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice, care vulnerabilizeaza cele mai valoroase paduri din Romania este initiata de vicepresedintele Comisiei pentru Mediu din Senat, senatorul PSD Emanoil Savin, fostul primar al Busteniului in perioada 2004 - 2016 care detine alaturi de sotia sa, 13 terenuri pe Valea Prahovei, conform declaratiei sale de avere.

Miercuri, 21 februarie, in plenul Senatului a fost votata propunerea legislativa, inregistrata ca Legea 52/2018, pentru modificarea si completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice.

Cristian TETCU
Presedinte
Partidul Verde filiala Bistrita - Nasaud


 

0 comentarii1638 vizualizări10 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0