Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 7918 vizitatori azi
PSD isi exprima ingrijorarea fata de legea pensiilor.

Partidul Social Democrat isi exprima totala ingrijorare vizavi de modalitatea prin care Guvernul Boc, prin uneltele Botis, Udrea, Blaga, intelege sa respecte dreptul la demnitate si  trai decent a celor care au muncit o viata intreaga pentru o pensie care sa fie in concordant cu ceea ce ei au oferit societatii. Adoptarea de catre Camera Deputatilor a legii unitare a pensiilor, in ciuda impotrivirii social-democratilor, in varianta  propusa de catre Executiv reprezinta practic o sfidare la adresa milioanelor de pensionari si pregateste terenul pentru adevarate drame sociale, girate cu indiferenta de catre cei care astazi conduc Romania.

Egalizarea varstei de pensionare, la 65 de ani, si neacceptarea punctului de pensie la valoarea de 45 % din venitul mediu brut, reprezinta ultimele lovituri pe care acest guvern iresponsabil le putea pregati celor care astazi platesc cel mai mare pret al incompetentei guvernamentale.

Ministrul Muncii, domnul Ioan Nelu Botis, sluga obedienta a premierului Boc, uita ca astazi in Romania speranta de viata abia daca atinge pragul impus de portocalii pentru pensionare. Guvernantii uita ca intreg statul roman a devenit in aceasta perioada o uriasa masinarie impotriva propriilor cetateni, din moment ce pensionarii, marea lor majoritate aflati in mediul rural, au ramas fara subventii la motorina, fara subventii pentru terenul cultivat, medicamentele s-au scumpit iar compensarile au disparut, sistemul sanitar este in colaps, pensia fiind singura reduta neafectata pana acum.

Domnule ministru Botis, veti ramane in memoria colectiva a pensionarilor, si nu numai a celor de acasa, prin zelul de care ati dat dovada in a condamna o intreaga categorie sociala la mizerie. Din pacate, ministrul din Bistrita va fi recunoscut de acum inainte nu numai pentru momentul ridicol cand a dat din umeri nestiind ce sa raspunda la o intrebare simpla, nu numai pentru barba proaspat rasa la inceput de mandate, dar si pentru masura criminala  pe care a sustinut-o in dezacord cu bunul simt si opinia societatii.

Suntem convinsi ca pentru PD-L este mai importanta camarila, contractele banoase ce umplu buzunarele portocaliilor, posetele doamnei Udrea, broscoiul si baietii destepti ai lui Ioan Oltean, iar demnitatea si respectarea promisiunilor fiind notiuni din ce in ce mai abstracte si mai straine de Guvernul Basescu-Boc.                

Biroul de presa PSD BN

0 comentarii1722 vizualizări16 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0