Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Ianuarie 2019 - 16016 vizitatori azi
Nu cred ca va dati seama cat de importante sunt IMM-urile din Romania pe care incercati, prin orice metoda, sa le distrugeti!

Deputatul Miscarii Populare, Ionut Simionca, a sustinut miercuri o declaratie politica prin care a reamintit Coalitiei PSD-ALDE ca intreprinderile mici si mijlocii reprezinta coloana vertebrala a societatii romanesti, acestea asigurand functionarea institutiilor democratice din Romania.

"Nu cred ca va dati seama cat de importante sunt IMM-urile din Romania pe care incercati, prin orice metoda, sa le distrugeti! Orice tentativa a actualei Puteri de a suprima dezvoltarea IMM-urilor inseamna, in opinia mea, o incercare de revenire la vremurile de mult timp apuse, in care partidul-unic era implicat in toate, era deasupra oricaror reguli ale economiei de piata", a spus deputatul de Bistrita-Nasaud de la tribuna Camerei Deputatilor, reamintind ca IMM-urile asigura peste 2,5 milioane de locuri de munca in tara noastra si, in acelasi timp, o parte consistenta din veniturile necesare functionarii democratiei.

In continuare, Ionut Simionca a aratat ca fara taxele platite de intreprinderile mici si mijlocii, colectate la buget, statul nu ar putea asigura dezvoltarea comunitatilor si buna functionare a institutiilor democratice: "Din banii colectati din taxele si impozitele platite de IMM-rile din Romania, statul construieste scoli, spitale, drumuri, crese sau gradinite, asigura securitatea cetatenilor si cheltuielile cu administratia locala si centrala care, la randul lor, asigura mecanismele de functionare a democratiei. Am auzit investitori autohtoni care sustin ca economia privata sustine democratia in Romania, si ma inchin in fata acestor adevaruri".

Printre problemele care afecteaza buna functionare a companiilor autohtone deputatul bistritean a subliniat lipsa de predictibilitate din domeniul fiscalitatii, venind cu exemple din primul trimestru al anului 2018: prin 8 acte normative, au fost modificate sau completate 120 de articole din Codul fiscal; prin 4 acte normative, au fost modificate sau completate 17 articole din Codul de procedura fiscala; cadrul legislativ a fost modificat major, fiind adoptate 835 de acte normative, peste 45% din legile si ordonantele adoptate afectand direct si semnificativ intreprinderile din Romania.

Referindu-se la consecintele acestor schimbari legislative asupra IMM-urilor, pentru primele doua luni ale lui 2018, comparativ cu perioada similara a anului trecut, deputatul PMP a spus: "numarul suspendarilor a crescut cu 66,52% , numarul dizolvarilor a crescut cu 74,21%, numarul radierilor a crescut cu 19,25%, iar numarul insolvent?elor a crescut cu 28,07%. Dupa cum puteti observa, situatia este dramatica, iar felul in care Guvernul Romaniei  trateaza privatul, antreprenorul, este inacceptabil! Asa cum PSD ne-a obisnuit, guvernul trebuie sa se schimbe o data la 6 luni! IMM-urile din Romania asteapta demisia doamnei Dancila, aceasta neavand niciun pretext sa ramana in fruntea Executivului pana in 20/20. Va cer sa faceti singurul gest predictibil, pe care chiar il asteptam de la domniile voastre, si anume sa trimiteti acasa Guvernul Viorica Vasilica Dancila!"

 

Deputat Ionut Simionca

 

0 comentarii1162 vizualizări25 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0