Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Ianuarie 2019 - 16460 vizitatori azi
Vrem o Romanie mai buna, intr-o Europa mai dreapta!

"Romania europeana - consecinta Marii Uniri de la 1918".  Miercuri 25 aprilie 2018, la Parlamentul European, a avut loc deschiderea oficiala a expozitiei de documente si fotografii de arhiva "Romania europeana - consecinta Marii Uniri de la 1918", pe care europarlamentarul Laurentiu Rebega a organizat-o cu sprijinul grupului ECR.

In deschiderea evenimentului a fost tinut un moment de reculegere in memoria Academicianului  Dinu G. Giurescu, unul din marii istorici ai Romaniei, dar si un om de o noblete exceptionala, care ieri a plecat dintre noi.

In continuare, au vorbit despre Marea Unire de la 1918 ca rezultat al mobilizarii nationale a tuturor romanilor, ca si despre contextul european si international al vremii: prof. dr. Ioan Opris, prof. dr. Gheorghe Onisoru, prof. dr. Gheorghe Sbarna, dr. Ionut Cojocaru, dr. Florian Bichir, dr. Lucian Dindirica, dr. Ioan Talpes.

Acest prim eveniment din seria "Trilogia Centenarului", dedicata Romaniei la o suta de ani de la Marea Unire, s-a bucurat de un public numeros ca si de prezenta unor deputati din Parlamentul European. Din pacate, dintre europarlamentarii romani, desi invitati special, nu a fost prezent decat domnul Catalin Ivan. In schimb, a fost prezent domnul deputat Laszlo Tokes, care reprezinta in Parlamentul European Ungaria.

Dincolo de aceasta neimplinire, participantii au reiterat cuvintele europarlamentarului Laurentiu Rebega:

"Vrem o Romanie mai buna, intr-o Europa mai dreapta!".

 

Biroul de presa

 

 

0 comentarii1428 vizualizări25 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0