Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Ianuarie 2019 - 16942 vizitatori azi
PSD = PNL + LOVE

In sedinta Consiliului Local de ieri, 3 mai, Primarul Bistritei a propus o noua prelungire a contractului de delegare a serviciului de transport public local catre "Domnu’ Transmixt" (expresie folosita de catre Domnului Primar in timpul sedintei). Acest contract a fost semnat in anul 2009 in urma unei licitatii si avea perioada contractuala de 6 ani, cu posibilitate de prelungire de maxim 3 ani.

In momentul de fata, deci, o noua prelungire a acestui contract fiind in afara legii, avand in vedere ca dupa prelungirile succesive, una in 2015 pe un an, si alta in 2016 pe inca doi ani, s-a atins limita maxima a duratei acestui contract, de 6+3 ani, perioada in care administratia trebuia sa organizeze o noua licitatie pentru delegarea acestui serviciu public.

Evident, aceasta noua prelungire cu trei luni propusa de Primar nu a avut avizul de legalitate din partea Secretarului municipiului si nici Directia Juridica din cadrul Primariei nu a dat girul pentru aceasta Hotarare.

Motivatia pentru intarzierea organizarii unei noi licitatii a fost pusa pe seama faptului ca functionarii care trebuiau sa pregateasca documentatia nu au avut timp (trei ani!!!) sa se adapteze legislatiei actuale, desi ei pentru asta merg zi de zi la serviciu, alta treaba nu au; si nu merg pe bani putini, dimpotriva.

In sedinta, in timpul dezbaterilor, s-a invocat o oarecare asemanare cu situatia colectarii deseurilor municipale, insa nu este chiar asa deoarece in acest caz nu exista nici macar formal situatia de urgenta instituita de catre Prefect.

De la PSD asteptarile mele sunt la limita inferioara, se stie ca e ghidat dupa vorba comunistoida "timpul trece, leafa merge", insa ceea ce mi s-a parut foarte bizar a fost supralicitarea liberalilor care au venit cu propunerea de a prelungi (ilegal, asa cum am zis mai sus) nu cu trei luni, ci cu sase luni acest contract expirat! Propunere votata, evident, cu doua maini de catre toti consilierii PSD.

PNL gireaza astfel incapacitatea, lenea, si delasarea din administratia locala, plusand chiar, fata de PSD.

Si uite-asa, serviciul public de transport se desfasoara in continuare la Bistrita in conditiile invechite ale unui contract expirat, cu obligatii lejere pentru operator, cu masini uzate fizic si moral si cu dotari la nivelul anilor 1990 - 2000, desi suntem in 2018.

 

Teodor Marza, consilier local PER.

 

 

0 comentarii910 vizualizări04 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0