Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
VICTOR PONTA CERE AMBASADORULUI UNGARIEI SA NU MAI INTERVINA IN POLITICA INTERNA DIN ROMANIA

 Victor Ponta condamna interventia ambasadei Ungariei in politica interna din Romania, prin declaratii si comunicate de presa. "Nu este prima data cand Ambasada Ungariei isi calca in picioare statutul si intervine in politica romaneasca. Cu ce drept ambasadorul maghiar face declaratii in care se pronunta cu privire la ce spune un partid de opozitie din Romania? Asteptam inca explicatii cu privire la gesturile revoltatoare din 15 martie, cand presa a relatat declaratii de o gravitate majora ale sotiei ambasadorului maghiar, in care se emiteau pretentii teritoriale absurde."

          Victor Ponta reaminteste ca, la recentul congres al UDMR, un alt reprezentant al puterii de la Budapesta - viceprim-ministrul maghiar, a venit la acest eveniment si a solicitat explicit UDMR sa ramana la guvernare alaturi de partidul lui Emil Boc si Traian Basescu.

          "Astfel de interventii directe si brutale amintesc de o perioada nefasta a istoriei Romaniei si a Ungariei, cand comisarii sovietici dictau politica statelor noastre. Nu vom accepta ca liderii politici romani sa primeasca dispozitii politice de la Budapesta", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.

          Presedintele PSD reaminteste actualului Ambasador al Ungariei de perioada 2001-2004, cand Romania a stimulat major o buna cooperare intre cele doua tari, la toate nivelurile, existand o relatie de buna vecinatate si colaborare. In acea perioada, s-au inregistrat mari progrese in sustinerea intereselor minoritatilor, dar acest lucru se intampla intr-un climat pozitiv, de incredere. Victor Ponta: "Spiritul european presupune colaborare intre statele europene, nu incercari de intimidare sau de dictat. Acest spirit este incalcat insa de personaje antidemocratice precum Traian Basescu sau Viktor Orban, personaje nocive atat pentru Romania cat si pentru Ungaria".

 

 

Biroul de Presa al PSD

13.05.2011

 

 

 

 

0 comentarii2800 vizualizări13 mai 2011




rss 2.0
rss 2.0